Szórakozás

Belehalt az ivós játékba egy kínai influenszer

Wang élő adásban ivott meg hét üveggel az igencsak erős pajcsiuból.

Meghalt egy kínai influenszer, miután élő adásban túl sok alkoholt fogyasztott – írja a BBC.

A TikTok kínai verziója, a Douyin sztárja az úgynevezett Pajcsiúból ivott meg hét üveggel, a gabonapárlat akár 60 százalékos alkoholtartalmú is lehet.

A közösségi oldalon Brother Three Thousand néven szereplő felhasználót a kínai média jelentése szerint 12 órával a közvetítése után holtan találták meg.

A 34 éves férfi, akit Wangként emleget a helyi média, arra specializálódott, hogy szeszes italokat fogyaszt el élő adásban.

Május 16-án négy másik influenszerrel tartott ivós versenyt, amelynek éjfél körül lett vége. A férfi picivel éjfél után fejezte be az élő közvetítését, másnap találtak rá.

A BBC azt írja, hogy a Douyin már tiltja az alkoholos italok fogyasztását az élő közvetítések alatt, a figyelmeztetéstől a komolyabb büntetésig sokféleképpen szankcionálják azt, aki megszegi a szabályt.

Wangot többször is kitiltották már az oldalról emiatt, de ő mindig újabb és újabb fiókot hozott létre, a legutóbbinak több mint 44 ezer követője volt.

Az influenszer halála után a Douyin közölte, hogy felülvizsgálja a szabályait.

Nem Wang az első, akinek halálát az élő közvetítésekben bemutatott extrém tettével hozzák összefüggésbe.

2018-ban a Dafei nevú influenszer halt meg, mert alkoholt és étolajat ivott élő adásban, 2021-ben pedig Yu Hailong vesztette életét, miután túlságosan sokat evett szintén a Douyinon közvetített műsorában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik