Szórakozás

DNS-tesztet csináltatott az anya, kiderült, hogy 12 éve más gyerekét neveli

Dan Kenyon / Getty Images
Dan Kenyon / Getty Images
Családi szórakozásnak indult, sokkoló felfedezés lett belőle. DNS-tesztet csináltatott egy anya, kiderült, tizenkét éve egy idegen gyerekét neveli.

Szórakozásból csináltatott DNS-tesztet egy Salt Lake Cityben élő család. A 47 éves Donna Johnson, aki férjével, a szintén 47 éves Vannerrel egy 18 és egy 12 éves fiút nevel, úgy gondolta, jó móka lesz, ha a teszt elvégzése után többet tudnak majd meg az őseikről. Csakhogy a vizsgálat sokkoló eredménnyel zárult – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Kiderült, hogy míg az idősebb fiú, Ifjabb Vanner valóban a szülei gyereke, addig az öccse, Tim biológiai apja „ismeretlen”.

A letaglózó eredmény után Donna kétségbeesetten próbált rájönni, mi történhetett, aztán arra jutott, hogy csak egyetlen válasz lehetséges. Valaki nagyot hibázott a klinikán, ahol Tim mesterséges megtermékenyítés segítségével megfogant.

Vanner és Donna még a középiskolában ismerkedtek meg, később összeházasodtak, majd megszületett az első kisfiuk. Szerettek volna második gyereket is, de egészségi állapotuk lehetetlenné tette a természetes fogantatást. Egy meddőségi klinika segítségét kérték, ahol második próbálkozásra megfogant, majd megszületett Tim.

A család boldogan élt. A szülők észrevették ugyan, hogy a gyerekeik nem hasonlítanak túlságosan egymásra, de úgy gondolták, ilyesmi gyakran előfordul. Ifjabb Vanner az apjára hasonlított jobban, míg Tim az anyjára. A DNS-teszt azonban felfedte a valóságot: Tim apja nem Vanner, hanem egy idegen férfi.

A család attól kezdett rettegni, hogy mi lesz, ha felbukkan az életükben Tim biológiai apja és megpróbálja elszakítani tőlük a fiút.

Egy ügyvéd azonban megnyugtatta őket, hogy ilyesmi nem történhet meg.

Donna azt mondja, bár a férje nagyon igyekezett, hogy ugyanúgy viselkedjen a kisebb fiával is, mint korábban, látszott rajta, hogy valami végérvényesen megváltozott. A tanárként dolgozó Donna depressziós lett, ami komoly nehézségeket okozott neki a munkahelyén. A házaspár végül egy terapeuta segítségével dolgozta fel a történteket.

A szülők úgy döntöttek, jobb lesz, ha elmondják Timnek az igazságot és nem várják meg, hogy felnőttként majd magától jöjjön rá. Donna szerint a tizenkét éves fiú és a bátyja is nagyon éretten kezelték a helyzetet. Tim azonban egy idő után úgy döntött, mindenképpen szeretné megismerni a biológiai apját.

Donna és Vanner nagyon féltek a következményektől, de tiszteletben tartották a fiuk döntését.

A meddőségi klinika segítségével tisztázták, ki a biológiai apa, és megszerezték a férfi elérhetőségeit. Amikor először beszéltek vele, a Coloradóban élő, 47 éves Devin McNeil szkeptikus volt, de miután Donna és Vanner meggyőzték arról, hogy semmit sem akarnak tőle, csak a Tim szeretné őt megismerni, beleegyezett egy apasági vizsgálatba.

A teszt igazolta, hogy Devin Tim biológiai apja. A férfi és a felesége ugyanannak a meddőségi klinikának voltak a páciensei, mint Donna és Vanner.

McNeiléknek, akik három fiút nevelnek, nehezükre esett, de sikerült elfogadniuk a helyzetet. A két család összebarátkozott, kétszer is találkoztak már, és videóhívásokkal tartják a kapcsolatot. Johnonék és McNealék úgy döntöttek, közösen pert indítanak a meddőségi klinika ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik