Szórakozás

Megbüntette a légitársaság, miután megpróbálta bevetni a túl nagy poggyásszal utazók kedvenc módszerét

simon2579 / Getty Images (illusztráció)
simon2579 / Getty Images (illusztráció)
„A sorban mindenki minket bámult és nevetett rajtunk, elég kínos volt” – emlékezett vissza a fiatal ausztrál nő.

Egy ausztráliai belföldi repülőjárat egyik utasa azt hitte, hogy a sok cuccal repülőre szálló utasok közismert módszerével megúszhatja a túl nehéz poggyásza miatti bírságot, de a terve, hogy magára kapja a hogy kiveszi a táskából a ruháit, és magára kapja őket, nem jött be.

Azonban a LADbible által bemutatott Adriana Ocampo – aki egy videót is készített a nagy kalandról – és barátnője hiába vettek fel 5 és fél kilónyi extra réteget a Jetstar nevű ausztrál fapados légitársaság Melbourne-ből Adelaide-be tartó járatára való felszállásuk előtt, mivel elmondása alapján így is túl nehéz volt a poggyászuk, és végül ki is kellett fizetniük a 65 ausztrál dolláros – mai árfolyamon 15 ezer forintnak megfelelő – bírságot.

Ráadásul aztán az összes ruhájukat viselniük kellett a másfélórás repülőúton.

A 19 éves nő már a szállodai szobájában rájött, hogy túl nehéz lesz a táskája, majd amikor utastársával együtt a repülőtéren megláttak egy mérleget a soruk mellett, akkor felkapták a ruháikat. Azonban az első próbálkozásukat nem koronázta siker, ezért kiálltak a sorból, és még több ruhát magukra kaptak.

„A több réteg kabát és pulóver mellett bő nadrágot is viseltem, amibe pólókat és az iPademet gyömöszöltem bele. Körülbelül hat réteg ruha volt rajtam, és a zsebeimben is tele voltka cuccokkal” – emlékezett vissza március 20-i repülésére Ocampo, akinek ekkor már csak két pár cipő, egy táska, egy farmernadrág és egy pár zokni volt a táskájábanjében, de ennek ellenére a személyzet még mindig túl nehéznek ítélte a csomagot.

Azt mondták, hogy meg kell szabadulnunk a testünkön lévő dolgoktól, és fizetnünk kell. A sorban mindenki minket bámult és nevetett rajtunk, elég kínos volt. Az emberek bosszankodtak, hogy feltartottuk a gépet

– mondta a fiatal nő.

Egyébként az egész történet azzal kezdődött, hogy a baráti látogatás kedvéért útnak induló fiatal nő Melbourne-be még busszal ment, ahol nem kellett arra odafigyelnie, hogy mekkora poggyászt visz magával.

A légitársaság szóvivője így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: „Bár természetesen látjuk a vicces oldalát, de azért vannak a kézipoggyászra vonatkozó korlátok, hogy azok mindenki számára igazságosak legyenek. Azzal, hogy nyomon követjük, hogy az utasok mennyi poggyászt visznek fel a fedélzetre, mindenkinek jut hely a holmijának, és a biztonsági követelményeinknek is eleget teszünk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik