Szórakozás

Így néz ki a „tökéletes” nő és férfi a mesterséges intelligencia szerint

Bulimia Project
Bulimia Project
A programok szerint a nők vékonyak, a férfiak testépítők. Csak éppen nem nagyon hasonlítanak senkire.

A mesterséges intelligencia irreális és gyakran veszélyes „elképzelésekkel” rendelkezik arról, hogyan néz ki a tökéletes férfi és nő –írja az Indy100.

Az evészavarokkal foglalkozó Bulimia Project csapata „felkért” három AI-t, hogy generáljon képeket, hogyan nézne ki az ideális nő és férfi.

A Dall-E 2, Stable Diffusion és Midjourney programoknak először a közösségi médiában látható szépségsztenderdek alapján kellett dolgozniuk.

A képeken végül kizárólag vékony nők szerepeltek, a férfiak pedig olyanok voltak, mint a testépítők, akiknek a fotóját még retusálták is.

A három mesterséges intelligencia a szőke hajú nőket és a barna hajú férfiakat részesítette előnyben, utóbbiak a legtöbb képen arcszőrzettel szerepeltek. A barna hajú nők pedig így festenének az AI-k szerint:

Bulimia Project

A közösségi médiás képeken „nagyrészt aránytalan testrészek” is szerepeltek, amelyeket a Bulimia Project „nyugtalanítónak” minősített.

Az Instagram és a Snapchat korában senki sem tudja elérni a közösségi média által felállított fizikai normákat. Akkor miért próbálna megfelelni az irreális ideáloknak? Mind lelkileg, mind fizikailag egészségesebb, ha a testképre vonatkozó elvárásokat a valóságban tartjuk

– áll a Bulimia Project sajtóközleményében.

A csapat megkérte arra is a programokat, hogy az internetről származó képekre alapozzák műveiket.

Az eredmények alapján azt írták, hogy kevésbé erotikus képek születtek, mint amikor csak a közösségi médiában fellelhető fotók alapján dolgoztak a mesterséges intelligenciák.

Itt megnézheti az összes képet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik