Szórakozás

Többezres tömeg fogadta Leonardo DiCaprioékat Cannes-ban

Martin Scorsese új filmjében DiCaprio és Robert de Niro is többször megszólal az indiánok nyelvén.

Hatalmas tömeg gyűlt össze szombat este a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, hogy Martin Scorsese új filmjének alkotógárdáját, köztük a két főszerepet alakító Leonardo DiCapriót és Robert de Nirót ünnepeljék. A két színész először játszott együtt az Oscar-díjas rendező kamerája előtt, DiCapriónak ez a hatodik filmje Scorsesével.

Bár a Megfojtott virágok nem indul az Arany Pálmáért, a bemutatót több sztár is megtisztelte jelenlétével, többi között Cate Blanchett, Naomi Campbell és Isabelle Huppert, míg a rajongók egy része több órán át várakozott a zuhogó esőben a fesztiválpalota előtt abban a reményben, hogy autogramot vagy szelfit kaphat,

A film Fairfax kisvárosban játszódik, amelyet az 1920-as években kalandorok és vállalkozók leptek el, miután kiderült, hogy az oszázs indiántörzs művelésre alkalmatlannak nyilvánított földje alatt az Egyesült Államok legnagyobb olajkészlete húzódik, így az indiánok néhány év alatt a világ leggazdagabb embereivé váltak. Az érkezők közül sokan csak azért vettek el indián nőt feleségül, hogy rátehessék kezüket a hatalmas vagyonokra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Filmatic – Movies & Series (@filmatic) által megosztott bejegyzés

A történet főhőse Ernest Burkhart (Leonardo Di Caprio), aki miközben beleszeret az egyik gazdag indián nőbe, Mollyba (Lily Gladstone) és családot alapít vele, az olajmezőket megkaparintani próbáló nagybátyja (Robert De Niro) által az indiánok egymás utáni megölésére kitervelt konspiráció közepén találja magát. Mindeközben az indiánok közbenjárására az FBI egy nyomozót (Jesse Plemons) küld a városba a rejtélyes halálesetek feltárására.

A 200 millió eurós költségvetésből készült alkotás az egymást követő gyilkosságok részletes bemutatásával vezeti be a nézőt a 20. századi eleji Amerika kolonialista és rasszista működésébe.

Az indiánokat ténylegesen az oszázs törzsből kiválasztott színészek alakítják, s a filmet azokon a helyszíneken forgatták, ahol jelenleg is élnek az indiánok. A filmben, amely októberben kerül a mozikba,

Leonardo DiCaprio és Robert de Niro is többször megszólal az indiánok nyelvén.

A nyolcvanadik születésnapját tavaly ünneplő, Oscar-díjas Martin Scorsese számára az áttörést a Taxisofőr hozta meg, amellyel 1976-ban elnyerte a cannes-i fesztivál fődíját, az Arany Pálmát. Bár a filmrendező rendszeres vendége a seregszemlének, 1986 óta nem szerepelt filmje a hivatalos programban.

Ajánlott videó