Szórakozás

Mindenki szeme láttára mérték le az utast a reptér poggyászmérlegén

Biztonsági okokból muszáj volt leellenőrizniük egy nő súlyát.

Megdöbbent egy nő, amiért egy légitársaság lemért egy utast a reptéren –írja a Mirror.

A TikTokon Lillian néven szereplő felhasználó azt állítja, hogy egy légitársaság mindenki szeme láttára mérlegelt egy nőt a poggyászmérlegen, hogy meggyőződjenek, nem túl nehéz-e.

A közösségi oldalon megosztott videóban azt írta, hogy egy nő azt állította, hogy 60 kilót nyom, de a személyzet kételkedett ebben, ezért „biztonsági okokból” lemérték.

Míg a legtöbb felhasználó bírálta a meg nem nevezett légitársaságot, amiért ilyen “kegyetlen” volt, mások azt állítják, hogy ez bevett gyakorlat. Sokan számoltak be hasonlóról, valaki azt írta, életében nem volt még ennyire zavarban.

Voltak olyanok, akik helyeselték a történeteket, mert szerintük muszáj tudni, hogy a repülőgépeken milyen a súlyelosztás.

A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FFA) szerint az utasok és poggyászaik beszállás előtti lemérése segíthet abban, hogy a repülőgép ne legyen túlterhelve, főleg, ha kisebb repülőgépről van szó.

Az FFA ugyanakkor felhívta a légitársaságok figyelmét, hogy amennyiben lehetőségük van rá, inkább egy kevésbé látható helyen mérjék le az utasokat, hogy megvédjék a magánéletüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik