Szórakozás

„Csináltam egy szaltót fölötte” – medvével karambolozott egy kanadai kerékpáros

Manuel ROMARIS / Getty Images (illusztráció)
Manuel ROMARIS / Getty Images (illusztráció)
Már korábban is le kellett zárni a természetvédelmi területet, ahol a balest történt, miután egy fekete medve megharapott egy 10 éves kislányt.

Egy kanadai férfi lapockatörést, szívzúzódást és bordazúzódást szenvedett, miután kerékpározás közben összeütközött egy fekete medvével egy Vancouvertől északra található természetvédelmi területen – írja a Guardian.

Kevin Milner a Vancouver melletti Lower Seymour Természetvédelmi Területen tekert, amikor meglátta a fekete medvét a fűben. A sűrűn erdősített kettős út mentén gyakoriak a vadállatok, köztük szarvasok.

A medve azonban ahelyett, hogy figyelmen kívül hagyta volna a kerékpárost, odaszaladt elé, és megtámadta. A férfi neki is ütközött frontálisan az állat vállának, majd a levegőbe repült.

Egy szaltót csináltam fölötte. Nagyjából megcsókoltam a medvét, aztán azt hiszem, átrepültem fölötte a levegőben

mondta Milner a North Shore Newsnak. A 30 éves férfi keményen az oldalának csapódott, a medve pedig valószínűleg szintén megijedt, és a baleset után azonnal el is menekült az erdőbe.

A sérüleseitől vérben úszva az úton fekvő Milneren három másik kerékpáros segített. Egyikük vele maradt, a másik két természetjáró pedig keresett egy olyan helyet, ahol van térerő, és értesítették a hatóságokat.

A balesetet szenvedő kerékpáros vért köpködött, nem tudott rendesen járni, és még a lábait sem tudta felemelni, és amíg segítőjével kettesben a mentőket várták, rémülten vették észre, hogy a medve visszatért.

Milner az ütközést egy kamionnal való karambolhoz hasonlította, és már az állat visszatérése előtt is azt hitte, hogy meg fog halni, de szerencséjükre a medve csak füvet legelészni tért vissza a baleset helyszínére.

A sérülései miatt egyre jobban aggódó Milner ekkor kölcsönkérte segítője elektromos biciklijét, hogy el tudjon jutni egy menedékhelyre. Óvatosan hajtott a kerékpárral, egyik kezével tartotta a motort, és a sérült karján lévő hüvelykujjával tolta előre a gázt.

Amikor a mentősök megérkeztek, Milnert a vancouveri Lions Gate kórházba szállították, ahol ellátták sérüléseit, és még kicsit körül is rajongták, miután híre ment a nem mindennapi balesetének.

Medvék és emberek közötti viszonylag gyakran történik interakció a természetben, és a veszélyes találkozások viszonylag ritkának számítanak. Tavaly azonban Brit Kolumbia tartománynak már egyszer le kellett zárnia az egész Lower Seymour Természetvédelmi Területet, miután egy fekete medve megharapott egy turistaösvényen sétálgató 10 éves kislányt.

Azért bringáztam az erdőben, hogy elmeneküljek a forgalom elől. De miután elütöttem a medvét, valószínűleg biztonságosabb, ha mégiscsak inkább az autók között tekerek

– vélekedett a balesetből lábadozó Kevin Milner.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik