Szórakozás

Csúzlival mentette meg kishúgát egy emberrabló karmai közül egy 13 éves fiú az Egyesült Államokban

A rendőrség szerint egyértelműen a kiskamasz mentette meg a testvérét. És az elkövető elkapása is részben az általa okozott látható sérüléseknek volt köszönhető.

Egy Michigan állam Alpena Township nevű településén élő 8 éves kislányt megpróbáltak elrabolni a családi házuk kertjéből, azonban a lány 13 éves bátyja kiszúrta az emberrablási kísérletet, és a csúzlijával elkezdte az emberrablót lőni – számolt be a CNN.

John Grimshaw hadnagy, a michigani rendőrség munkatársa a helyi tévének azt mondta, hogy a gyanúsított a házat körülvevő erdőn keresztül jutott be az ingatlan területére, majd megragadta a kislányt, és megpróbálta berángatni a fák közé.

Szerencsére a lány bátyja, Owen Burns szemtanúja volt az egésznek, és gyorsan megsorozta a támadót, aki a háztól mintegy 60 méterre volt támadt rá az akkor éppen gombakereső expedíción lévő lányra. A rendőrök méltatták a fiú bátorságát, mivel úgy gondolják, ha nem zavarják meg a támadót, akkor sokkal nagyobb baj is történhetett volna.

Megijedtem, de valamit tennem kellett, mert ha nem, akkor elvitte volna, vagy valami ennél rosszabb is történhetett volna. (…) Meg kellett ragadnom egy követ és egy golyót. Meg is ragadtam őket, majd betettem ide, és csak úgy lőttem

emlékezett vissza a fiatal hős a CNN szerint.

Több csúzlilövedék is eltalálta a gyanúsítottat, aki ettől megijedt, és visszafutott az erdőbe. A lövedékek látható sérüléseket okoztak az emberrablónak, akit ezek után a család aktivizálódó tagjainak segítségével sikerült beazonosítani, majd letartóztatni is egy benzinkúton.

A tudósítások szerint a rendőrök részben a csúzlival leadott lövések okozta sérülések miatt tudták azonosítani az emberrablót.A 17 éves gyanúsított ellen már nagykorúként indítottak eljárást. Őrizetbe vették, ahol állítólag bevallotta, hogy azt tervezte, hogy bántalmazni fogja a kislányt. Csütörtökön már vádat is emeltek ellene, többek között emberrablási kísérlet miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik