Szórakozás

Összes konkurense üzletét felgyújtotta az ugrálóvárakat üzemeltető férfi

Eljárás indult az ausztrál férfi ellen, de nyoma veszett. Más városban, más néven élt, amikor rábukkantak.

Egészen sajátos üzleti modellt alkalmazva próbált a Melbourne városában működő ugrálóvárak piacán a legerősebb szereplő lenni egy cég. Pontosabban annak vezetője. Elég hosszú ideig lesz rács mögött.

James Balcombe nem reklámokkal vagy szuper szolgáltatással akart kiemelkedni a többiek közül, inkább úgy döntött, porig égeti a konkurens cégek által működtetett üzleteket – írja a Canberra Times.

Balcombe felbérelt egy Craig Anderson nevű férfit (akit azóta nyolc és fél évre leültettek), és két másik férfit, akik 2016 és 2017 között összesen 11 gyújtogatást követtek el. Egy-egy bűncselekmény elkövetéséért 2000 ausztrál dollárt (460 ezer forint) ajánlott fel az elkövetőknek. Aztán rájött, hogy esetleg feltűnhet a rendőröknek, hogy az összes konkurens cég telephelyén furcsa tűzesetek történtek –

így a saját cégének raktára felgyújtására is felbérelte Andersont.

Mindenesetre a raktár tűzkár ellen biztosítva volt, így innen is számított egy kis bevételre Balcombe.

A tervek azonban füstbe mentek, a 2017. március 6-án elkövetett utolsó gyújtogatás után három nappal Andersont őrizetbe vették. A férfi feljelentette felbujtóját, akit utána szintén letartóztattak, ám óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Balcombe-ot megvádolták, de nem jelent meg a bíróságon, az ügyvédje hamis orvosi igazolást adott át.

Elfogatóparancsot adtak ki Balcombe ellene; később kiderült, hogy már Perthben él, Paul Johnson néven.

Az 58 éves férfi eddig két évet és öt hónapot töltött rács mögött, május 18-án állt bíróság elé (ezúttal már börtönből, online tárgyalás formájában); 11 évig terjedő börtönbüntetést szabtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik