Szórakozás

Videón, ahogy lakástüzet okoz egy töltőre tett e-roller

Egy londoni házban gyulladt ki a jármű.

A londoni tűzoltókat a hétvégén egy Brentben (északnyugat-londoni) található lakáshoz riasztották – a tűz egy lángba borult és felrobbant elektromos roller miatt keletkezett.

A lakásban található kamerák rögzítették a pillanatot, amikor a töltés alatt álló közlekedési eszköz egyszer csak kigyullad.

A BBC idézi a roller (immár csak ex)tulajdonosát, Dell Williams-et, aki két hete vásárolta az interneten a járművet – a férfi azt mondja, hálás, hogy életben van. A tűz kialakulásakor éppen egy másik szobában tartózkodott. A lángokat egy takaróval próbálta megfékezni, végül füstmérgezéssel került kórházba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

London Fire Brigade (@londonfirebrigade) által megosztott bejegyzés

Az londoni tűzoltóság videóján látható az eset, a magyarázatban elhangzik, hogy az ilyen akkumulátorokhoz köthető tüzeknél rendkívül gyorsan terjedhetnek a lángok, a rollerből pedig mérgező gáz áramlik. A videóból kiderül az is, hogy ez esetben használt e-roller gyulladt ki, új tulajdonosa nem tudott arról, hogyan került bele az akkumulátor. Fontos tehát, hogy mindenki csak megbízható forrásból vásároljon ilyen eszközöket.

A londoni tűzoltóság közlése szerint idén eddig 48 elektromos kerékpárhoz és 12 e-rollerhez köthető tűzeset volt a brit fővárosban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik