Szórakozás

Bárdosi Sándor: Miért a nő menjen gyesre, ha jobban keres, mint a férfi?

tv2
tv2
Modern nézeteket vall a volt birkózó.

A Blikk beszélgetett Bárdosi Sándorral a férfi és női szerepkörökről. Szóba került, hogy egy párkapcsolatban a gyerek születése után a férfiak is otthon maradhatnak a babákkal, míg a nők folytatják a munkát. Bárdosi szerint ez gazdasági döntés kell legyen.

Teljes mértékben gazdasági döntés az, hogy a gyerek születése után melyik szülő hagyja ott a munkahelyét, és ez így van jól. Hiszen miért a nő menjen gyesre, ha jobban keres, mint a férfi? Szerintem ebben a kérdésben azt kell szem előtt tartani, hogy semmiben ne szenvedje hiányt a gyerek, illetve a család anyagi helyzete is kedvezően alakuljon.

A birkózó arról is beszélt, léteznek-e nőies és férfias munkák. Szerinte mindig emberfüggő, mikor kit kell alkalmazni.

Azt gondolom, minden munkára a leginkább alkalmas embert kell alkalmazni. Vannak olyan feladatkörök, amelyekben a férfi tud jobban teljesíteni, és vannak olyanok, amelyekben egy nő az eredményesebb. Pusztán divatból ezen nem érdemes változtatni. Például, ha kiérkezik három női rendőr egy őrjöngő férfihoz, akit az akarata ellenére be akarnak vinni a börtönbe, nem valószínű, hogy célt tudnak érni nála.

Bárdosi elmondta, szerinte az, hogy egy kapcsolatban ki keresi a több pénzt, nem fontos. Náluk előfordul, hogy van, mikor a felesége keres jobban és van, amikor Bárdosi, ő inkább abban látja a gond, „ha az egyik fél élősködik a partnerén”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik