Szórakozás

Annyit keresett legelső livestream videójával, amennyit óvónőként 10 év alatt keresne – fel is mondott a kínai pedagógus

Bár a címből ennek az ellenkezőjére is lehetne gondolni, egy ártalmatlan és rendkívül cuki történet következik.

Azután mondott fel a munkahelyén egy kínai óvónő, hogy a legelső közösségi médiában közvetített élő videójával annyi pénzt keresett, mint amennyit pedagógusként 10 év alatt tudna csak összegyűjteni – számolt be a Nextshark című ázsiai és ázsiai amerikai hírekkel foglalkozó portál.

A Hupej tartományból, egészen pontosan Vuhan városából származó, Huang vezetéknevű fiatal nő először akkor vált ismertté hazájában, amikor a TikTok eredeti verziójának, a Douyinnek a felhasználói felkapták a videóit, melyekben dalokat tanít a növendékeinek. A legnépszerűbb posztjai pedig már többmillió megtekintésnél járnak a közösségi oldalon.

A videó, melyben a Virágok ültetése a kertben című kínai gyerekdalt adja elő, már több mint 100 millió lejátszást produkált – írja az Oriental Daily című kínai médium múlt pénteken.

A pedagógusból egy csapásra nagybetűs influenszerré váló óvónőnek több mint 7 millió követője van a közösségi oldalon, így nem csoda, hogy május elején némi rajongói unszolás után úgy döntött, kipróbálja a Kínában kifejezetten népszerűnek számító élő közvetítések műfaját – melynek keretei között a nézők pénzt is küldhetnek a tartalomgyártóknak.

Persze nem kell semmi rosszra gondolni, hiszen Huang csak a kamerába dalolászott az élőzése közben.

Az online videós élő közvetítés pedig annyira bejött neki, hogy végül fel is mondott a munkahelyén, mivel a nagyvonalú követőinek hála egyetlen livestreammel 4-500 ezer jüant keresett – ami mai árfolyamon 19,5 és 23,5 millió forint közötti összegnek feleltethető meg.

Miközben az óvónői fizetése havonta 3 ezer jüan (146 ezer forint) szokott lenni. Így egy kis matekkal könnyedén kiszámítható, hogy ezzel az egyetlen nagysikerű közvetítéssel annyi pénzt keresett, mint amennyit 10 év alatt össze tudna gyűjteni pedagógusként úgy, hogyha az egészet félre tudná rakni.

Nagyon boldog vagyok, egy napig livestreameltem, és több pénzt kerestem, mint a tízéves fizetésem. Köszönöm mindenkinek

– hálálkodott Huang.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik