Szórakozás

Leszállították a gyereket az esti buszról, mert gyűrött volt a jegye

georgeclerk / Getty Images
georgeclerk / Getty Images
Hatalmas felháborodást váltott ki egy tizenkét éves fiú esete Skóciában. A gyereket annak ellenére szállította le a buszról a sofőr, hogy volt érvényes jegye.

Az edinburghi Andrea MacFarlane, már kezdett aggódni, amikor fia, a tizenkét éves Freddie április 27-én, este fél tízkor hazaért. A fiúnak egy órával korábban kellett volna megérkeznie, de mint elmondta, gyalogolnia kellett, mert a sofőr leküldte a buszról – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Freddie általában havi bérlettel utazik, de azt nemrég elhagyta, így a kérdéses nap reggelén napijegyet vett. A szelvény egész nap a zsebében volt, így összegyűrődött. Amikor este felszállt a hazafelé tartó buszra, a sofőr közölte vele, hogy a jegy túl gyűrött és ha utazni szeretne vele, előbb vasalja ki otthon.

Az anya felháborodott, hiszen nem elég, hogy Freddie-nek volt érvényes jegye, de már jócskán besötétedett és a tizenkét éves fiú teljesen egyedül volt. A nő panaszt tett a buszokat üzemeltető, Lothian nevű közlekedési cégnél, és megosztotta a történetet a közösségi médiában.

Az ügyről értesült Euan Hyslop önkormányzati képviselő, aki szintén a Lothianhez fordult válaszokért az üggyel kapcsolatban. A cég szóvivője annyit közölt, hogy minden utasuk biztonsága és jóléte egyaránt fontos számukra, az esetet pedig kivizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik