Szórakozás

Elaludt a taxiban, amikor felriadt, sokkot kapott a taxióra állásától

A szokásos viteldíj többszörösét próbálta meg kiszámlázni egy taxis az autójában elszundító utasnak, Melbourne-ben. A férfi azonban pontosan tudta, hogy át akarják verni.

Egy Ryan nevű ausztrál férfi külföldön járt, majd amikor hullafáradtan kiszállít a repülőgépből, úgy döntött, taxival megy haza. Vesztére, egy cégjelzés nélküli magántaxiba szállt be – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Úton hazafelé Ryan elszundított az autóban. Amikor fél órával később felriadt, döbbenten látta, hogy a taxióra 468 ausztrál dolláron (kb. 105 ezer forint) áll, holott a Ryan otthonáig tartó 75 kilométeres út nagyjából 160 dollárba (kb. 36 ezer forint) szokott kerülni.

Ryan kérdőre vonta a sofőrt, aki először azt mondta, az autópályadíj miatt magas az összeg, majd amikor Ryan közölte vele, hogy az máskor is benne szokott lenni a jóval alacsonyabb árban, azzal védekezett, hogy ő újonc, nem tud semmiről, csak ki kell fizettetnie azt, amit a taxióra mutat. Azt ajánlotta Ryannek, hogy fizesse ki az összeget, aztán majd másnap panaszt tehet, ha akar.

Ryan végül közölte, hogy a bankkártyája a külföldi utazás miatt ideiglenesen be van fagyasztva, van 200 dollárja készpénzben, annyit tud helyben fizetni, a taxis másnap elmehet a fennmaradó összegért. A taxis eltette a pénzt, majd nem jelentkezett többé.

Ryan videót készített az esetről, amit feltöltött a TikTokra. A felvételt néhány nap alatt több mint egymillióan nézték meg.

@classyryan Never fall asleep in a taxi. #australia #melbourne #taxi #scam ♬ original sound - Ryan Ryan 🌐

Ajánlott videó

Olvasói sztorik