Szórakozás

68 milliméter miatt le kell bontaniuk házuk 34 milliós bővítését

A 85 milliós ügyvédi költségeket is meg kell fizetnie a párnak.

A bíró úgy döntött, hogy a 45 éves Shabaz Ashrafnak és feleségének, a 40 éves Shakirának le kell bontania 700 ezer fontot (300 millió forintot) érő londoni házuk melléképületét, mert az 68 milliméterrel közelebb van a szomszéd ingatlanhoz, mint lehetne. A házaspár becslése szerint mintegy 80 ezer fontot (34 millió forintot költöttek arra, hogy a házuk korábbi, 1970-es években épült bővítményét lebontsák, és egy modernebbet építsenek helyette – írja a Mirror.

Egyébként jó barátok voltak korábban a szomszéd párral, Avtar és Balvinder Dhinjannal, akik úgy vélik, az új melléképület 68 milliméterrel átlóg az ő ingatlanukra, tetőmagasságban pedig 98 milliméterre. Ashrafék direkt idegesíteni akarták őket ezzel az átlógással – mondja a korábbi autógyári munkás fiuk, Gurpreet Dhinjan.

Dhinjanék azt elismerik, az ő területükre való „behatolás” nagyon kevés, mégis ettől a házuk fala nedvesebb és penészesebb, mert nincs elegendő hely a levegő keringésének a két ház között.

Ashrafék ugyanakkor azt mondják, a 2019-ben épült bővítés a korábbi 1970-es évekbeli alapjaira épült, szóval, ha gond van, akkor már 40 éve. Mivel a törvényileg előírt 12 évnél tovább foglalták a területet, az már az ő jogos birtokuk.

A bíró, Richard Roberts ugyanakkor mégsem nekik adott igazat, az átlógó fal lebontását rendelte el – szerinte pénzben nem lehet megtéríteni a kárt –, miután Dhinjanék ügyvédje bebizonyította, hogy az új épületrész túllóg a korábbin.

Roberts az ítélethirdetéskor azt mondta, Ashrafék tudtak már az építkezés közben is arról, hogy átlógnak a szomszédba és mikor ezzel szembesítették őket Dhinjanék, a férj azzal vágott vissza:

Ha úgy gondoljátok, hogy átnyúlunk, vigyétek bíróságra.

Vitték.

A melléképület falának lebontása mellett vissza kell helyezniük a kerítést is, ami Dhinjanék tulajdona lesz, és meg kell nekik téríteni az ügyvédi költségeiket, amik úgy 200 ezer fontra, 85 millió forintra rúgnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik