Szórakozás

Madonna 20 év után kiadta az American Life korábban betiltott, véres videoklipjét

Az énekesnő úgy érezte, a megrázó képsorokat annak idején nem lett volna helyén való forgalomba hozni.

Madonna 2003-ban adta ki az American Life című dalát, illetve az ahhoz készült videoklipet. Ebben a verzióban az énekesnő zászlók előtt énekelt katonai egyenruhában, ám a forgatáson meglehetősen megrázó képsorokat is rögzítettek annak idején – az ebből megvágott eredeti videóanyagot pedig be is tiltották.

A klip az Irak ellen zajló amerikai invázióra reflektált, Madonna pedig úgy nyilatkozott: a felkavaró felvételeket még a háború kitörése előtt forgatták, így úgy érezte, nem lenne helyén való a klip eredeti formájának sugárzása – annak ellenére, hogy külföldön ekkor már adásba került – írja a Page Six.

A világ ingatag állapota miatt, valamint a fegyveres erők iránti érzékenységből és tiszteletből, akiket támogatok, és akikért imádkozom, nem akarom megkockáztatni, hogy bárkit is megbántsak, aki esetleg félreértelmezné a videó jelentését

– mondta korábban a popsztár.

Az American Life klipjének rendezői változata a minap debütált Madonna YouTube-csatornáján, megmutatva majdnem mindazt, ami az eredeti klipben is látszott: a történet egy divatbemutatón kezdődik, ahol először modellek vonulnak fel katonai ruhákban. Később háborús áldozatok csatlakoznak hozzájuk, köztük egy lángra kapott nő és végtagvesztett katonák is, akiket végig vonszolnak a véres kifutón. Mindeközben háborús felvételek villannak fel, az énekesnő pedig egy tankkal robban be a bemutatóra, vizet locsol a közönségre, majd közéjük hajít egy gránátot.

A Page Six emlékeztetett: a szóban forgó verzió nem tartalmazza az eredeti, 2003-as klip minden elemét, kimaradt belőle például az a jelenet, amikor egy George W. Bush hasonmás elkap egy gránátot, hogy a végével meggyújtsa a cigarettáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik