Szórakozás

Selma Blair bottal pózol a Vogue címlapján

Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images
Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images
A szklerózis multiplexes színésznő a betegséggel élők elfogadásáért küzd.

Selma Blair szerepel a brit Vogue májusi számának címlapján. Az ötvenéves színésznő bottal a kezében látható a borítófotón, amire betegsége, a szklerózis multiplex miatt van szüksége.

Érzelmi és fizikai kötődés fűz a bothoz. Amint megfogom, megnyugszik a hangom és a testem. A kiterjesztésemmé vált. És tudom, hogy növeli a láthatóságot is, rengeteg fiatal ember kezdte el felvállalni a botját. Úgy gondolom, sokat számít a reprezentáció. Ha segíthetek eltávolítani a társadalomban élő megbélyegzést vagy a túlzott kíváncsiságot valaki más iránt, akkor az nagyszerű

– nyilatkozta Blair a magazinban megjelent interjúban, amit az ET szemlézett. Ebben egészségi állapotáról is beszél: elmondása szerint több mint negyven éve tapasztal kellemetlen tüneteket, hétévesen például a jobb szemére elvesztette a látását, lebénult a bal lába és leállt a húgyhólyagja működése. Mivel sokáig senki nem vette komolyan a panaszait, megtanulta inkább titokban tartani azokat. Azt sem szerette volna, ha a rosszullétei miatt elveszti a munkáit.

Végül 2018-ban diagnosztizálták nála a szklerózis multiplexet, azóta hematopoetikus őssejt-transzplantáción is átesett, és azon dolgozik, hogy Hollywood minél inkluzívabb legyen a fogyatékossággal élők számára.

A lapszámban Blair kolléganőjét és régi jó barátját, Christina Applegate-et is megszólaltatták, nála 2021-ben állapították meg a betegséget.

Selma hihetetlen hatással volt az SM-közösségre, de még inkább hatással volt arra, hogy a világ hogyan látja a betegséget

– fogalmazott Applegate, aki azért is köszönetet mondott a barátjának, amiért annak idején biztatta, hogy forduljon orvoshoz, miután néhány nyugtalanító tünetet észlelt magán. „Selma nappalijában ültem, a gyerekeink játszottak, és elmondtam Selmának, hogy furcsa bizsergést érzek a lábamban. Ő azt mondta: »El kell menned, hogy megvizsgáljanak szklerózis miatt.« Még az orvosom is kételkedett benne, de ott volt. Lényegében, miatta jobb az életminőségem – idézte fel a színésznő.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

British Vogue (@britishvogue) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik