Szórakozás

Nincs megállás: újabb dal készült Ferenc pápának, ezúttal Keresztes Ildikó és Vastag Csaba éneklik

tv2
tv2
Csak győzze hallgatni egymás után.

Néhány napja Camino – Krisztus, a jövőnk címmel hivatalos dal jelent meg Ferenc pápa tiszteletére, aki április végén érkezik hazánkba. Sűrű hetük van a magyar előadóknak, merthogy még egy dalt készítettek, igaz, ez nem a 2023-as pápalátogatás hivatalos dala.

A Bors jelen volt a dal „leleplezésénél”, riportjuk szerint Rétvári Bence államtitkár egyebek között kiemelte: ritkaságszámba megy, ha egy országba rövid időn belül kétszer is ellátogat a pápa.

Keresztes Ildikó és Vastag Csaba éneklik majd a Magyar Fohász 2023 című szerzeményt, Keresztes szerint nem is fontos, hány dal született.

Ennek nincs különösebb jelentősége, mert ez nem dalverseny. Egy pillanatig sem gondolkoztam azon, hogy elfogadjam-e a megkeresést. Bízunk benne, hogy a dal sokakat inspirál majd.

Vastag szót ejtett arról, hogy lefordítják-e a dalt más nyelvekre vagy sem. Spoiler: nem.

Mi magyarok vagyunk. Ezért sem lesz lefordítva semmilyen más nyelvre, de természetesen feliratot tervezünk a dal alatt, melyet reményeink szerint majd maga Ferenc Pápa is meghallgat majd.

Rétvári úgy fogalmazott: „Ha ő a szívén viseli a magyarok hitét, nekünk is reagálunk kell, hogy fontos nekünk, amit képvisel”. Az államtitkár Toldi Tamás énekes-dalszövegírót és Pálinkás Gergely zeneszerzőt bízta meg a dal elkészítésével, de Varga Miklós is közreműködött.

A dalt egyelőre nem lehet meghallgatni egy platformon sem, egy héttel a pápalátogatás előtt lesz hallgatható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik