Szórakozás

Majka: Hogy mi megy a Tényekben, annak mi köze ahhoz, én mit gondolok a világról?

tv2
tv2
Arról is beszélt, mi köti össze Szijjártó Péterrel.

Sajó Dávid podcastműsorában volt hallható/látható Majka. A rapper arról is beszélt egyebek között, hogy sok alkalommal támadják őt amiatt, mert a kormányközeli TV2-nél dolgozik, miközben magát alapvetően baloldali ideológiai érzelműnek tartja.

Most is szerződés köt a TV2-höz, de a TV2 tudja azt, hogy én olyan csávó vagyok, hogy Majoros Péter műsorvezető felett rendelkezhetnek, de a Majka az egy autonómia. Az vagyok, aki vagyok. (…) Azok az emberek, akik Észak-Koreát kiáltanak Magyarországon, azokat mindig tátott szájjal nézem. Az azért egész más. Hogy mi megy a Tényekben, vagy hogy miről beszélnek a Tényekben, annak mi köze ahhoz, hogy én mit gondolok a világról? Semmi. (…)

A beszélgetés alatt kitértek arra, mennyire döntöget újságírói normákat, ha a TV2 híradósai nyíltan kiállnak a kormány mellett, elmondva, Orbán Viktorra szavaznak: „Semmi közöm a Tényekhez. Hogy újságírói szakmai szempontból megfelel-e ennek, azt döntse el ki ki maga. A Tényeknél is azt gondolják, hogy a cél szentesíti az eszközt, akkor ez van”.

Két éve Majka Szijjártó Péterrel fotózkodott, akkor a külügyminiszter posztjában kiemelte, a rapperrel a zeneipar covid-okozta gondjait beszélik át. Majka nem tudott, hogy poszt születik a találkozóról.

Gondoltam, hogy megjelenik valahol, én nem reklámoztam, hogy ott voltam. Azt gondolom, fura kimondani, de inkább a Szijjártó Péter érdeke volt, hogy velem fényképezkedjen, mint fordítva. Ezzel nem bántom meg. A Szijjártóval egyébként van egy viszonyom, de nem baráti, meg amiről az emberek beszélnek.

Majka azt mondja, egy korábbi Strand Fesztiválon találkoztak először, akkor a backastage-ben beszéltek öt mondatot.

Minket azért összeköt a foci szeretete, összeköt nyilván ez a fajta találkozás, és én ezért gondoltam azt, hogy vele tudok beszélni értelmesen

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik