Szórakozás

Kirúgták a Facebook anyacégétől a nőt, aki arról posztolt, hogy a semmiért fizetik

Madelyn Machado azóta sikeres saját vállalkozást irányít.

Megszólalt a nő, aki nemrég arról posztolt, hogy alig kell dolgoznia a Meta cégnél, mégis remekül keres.

A TikTokon Maddie Macho néven futó Madelyn Machado egy hete robbant be a köztudatba, amikor a közösségi oldalon beszámolt arról, hogy a Facebook anyacégénél, azaz a Metánál dolgozik mint recruiter (azaz toborzásért felelős munkatárs), de mivel egyáltalán nem vesz fel új embereket a vállalat, így legtöbbször nagyjából semmi dolga nincs.

Mindezért évente 190 ezer dollárt (66 és fél millió forint) fizetnek neki, azaz havi szinten 5,5 millió forintnyi összeget keres.

@maddie_macho #stitch with @roilysm well I guess I was forced out hut SAME THING! I do miss not working though. That was niiiiice! #meta #google #layoffs #businessinsider ♬ original sound - Maddie | The Career Finesser

Macho rendszeresen posztolt a TikTokra munkaügyi témákban, de a HR-osztály egyre gyakrabban kifogásolta az általa megosztott tartalmakat.

A nő most elárulta, hogy 2022 februárjában kirúgták Mark Zuckerberg cégétől: akkor éppen a sokszínűségi programról posztolt, de nem nyerte el a munkaadói tetszését az ötlet: a HR-esek azt kérték, távolítsa el a posztot. A Business Insidernek elmondta: megijedt és úgy döntött, a továbbiakban nem oszt meg semmit a Metáról. De a TikTok-on HR-es témákban továbbra is posztolt, amiért ismét behívták.

Ezek után úgy döntött, hogy felmond, de a cég megelőzte: a következő héten kirúgták.

Felajánlottak neki egy állást a LinkedInnél, amit el is fogadott. Ám időközben a TikTok-oldala annyira megnőtt, hogy Machado úgy döntött, saját vállalkozásba kezd.

Hétfős csapatával állásokra jelentkeznek az ügyfeleik számára, segítenek nekik felkészülni az interjúkra és a bértárgyalásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik