Szórakozás

Több nő is szexuális visszaéléssel vádolta meg Emily Ratajkowski exférjét

Dia Dipasupil / Getty Images
Dia Dipasupil / Getty Images
Sebastian Bear-McClard jelenleg a modellel is perben áll, Ratajkowski a közös fiuk kizárólagos felügyeleti jogáért küzd.

A Variety számolt be arról, hogy több nő is szexuális visszaéléssel vádolta meg Sebastian Bear-McClard rendező-producert, Emily Ratajkowski volt férjét.

A lap birtokába került dokumentumok egyike egy most 24 éves nő nyilatkozatáról szól, aki állítja, Bear-McClard 2016-ban az Instagramon kereste fel, majd egy találkozó után egy kisebb szerepet ajánlott fel neki Jólét című filmben. Az ekkor 17 éves lány izgatottan várta a felvétel napját, hogy találkozhasson a film sztárjával, Robert Pattinsonnal, ő viszont nem volt ott a forgatáson. Egy szűk szobában találta magát, ahol meztelenül állt egy tucat férfi szereplő és stábtag előtt. Mint mondta, Pattinson helyett egy olyan színésszel állították párba, aki nem sokkal korábban szabadult a börtönből.

A szorongásom csak fokozódott, amikor a semmiből egy színész azt súgta a fülembe, hogy »bedughatatja-e«, amíg a kamerák forognak. Azt mondtam, nem

– hangzott a nő vallomásának egy része, aki állítólag a forgatást követően két évig folytatott romantikus kapcsolatot Bear-McClarddel.

Bear-McClard a Variety cikke szerint nem kívánt nyilatkozni.

Egy másik, augusztusi nyilatkozatban szintén egy nő beszélt arról, hogy 18 éves korában a Csiszolatlan gyémánt című film forgatásán ismerkedett meg a már házas Bear-McClarddel, aki karrierlehetőséget kínált neki. Állítja, volt olyan eset, amikor a rendező a megkérdezése nélkül, kondom használata nélkül kezdett közösülni vele az Emily Ratajkowskival közös otthonukban. Mint mondta, előfordult, hogy a férfi rasszista jelzőkkel is illette, majd ezeket viccnek minősítette. A nő a dokumentumok szerint azzal is megvádolta Bear-McClardet, hogy egy 15 éves lánynak írogat az Instagramon, aki bár nem vett részt a produkcióban, meglátogatta a forgatáson. A rendező állítólag csak nevetett, majd nem is tagadta előtte a vádakat, amikor számon kérte.

A Variety-nek több forrás is megerősítette, hogy Bear-McClardnek romantikus kapcsolata volt az említett 15 éves lánnyal, illetve egy asszisztenssel is, aki a filmen dolgozott – a lap szerint ez vezetett ahhoz, hogy a Jólét és a Csiszolatlan gyémánt című filmeket készítő Safdie fivérek végül kirúgták Bear-McClardet.

A lap egy harmadik nyilatkozatot is megszerzett: a szóban forgó dokumentum egy korábban független filmek forgatásán dolgozó, gyakornoki és asszisztensi feladatokat ellátó nőtől származik, aki bár nem számolt be munkahelyi szexuális visszaélésről, állította, hogy a Bear-McClard aggasztó viselkedést tanúsított.

A Jólét és a Csiszolatlan gyémánt című filmeket egyaránt az A24 nevű független szórakoztatóipari cég gyártotta, a Bear-McClard ellen felhozott vádak pedig igencsak rossz fényt vetnek a vállalatra, illetve komoly kérdéseket vetnek fel azt illetően, hogy egy 17 éves lány, akinek még nem volt ügynöke, illetve nem ismerte a jogait, miért forgatott meztelen jelenetet. A szóban forgó jelenet egyébként egy, a vágási folyamatot jól ismerő forrás szerint végül kreatív okokból nem került be a Jólét végső változatába.

A Variety az A24 stábját is kereste a történtekkel kapcsolatban, de nem kívántak nyilatkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik