Szórakozás

Már több, mint 10 ezren látták a friss Kossuth-díjas Bukta Imre kiállítását a Godot Intézetben

Az egyetemre annak idején nem vették fel, kiállításait, műveit sorra betiltották, majd a legnagyobb külföldi biennálékon vált nemzetközileg ismertté. A Mezőszemerén élő Bukta Imre eddigi művészeti tevékenységét nemrég Kossuth-díjjal ismerték el, egyedi alkotásait jelenleg a legnagyobb hazai magánmúzeumban, a Godot Intézetben láthatjuk.

Még látogatható a kortárs magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású mesterének, a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Bukta Imrének legfrissebb műveit felvonultató tárlata.

Emberként embernek maradni, képzőművészként önazonosnak lenni igen nagy feladat, melyet Bukta Imre ösztönösen jól csinál. Őszinte művészete minden érzékszervünkkel interakcióba lépve zsigereinkbe hatolva járja át egész testünket. Ez a díj nem vitatható és némi reménnyel kecsegtet, hogy bizonyos örökérvényű értékek még nem vesztek el.

Nincs gyanakvás vagy kétely, viszont van tiszta művészet, amely elgondolkodtat, elvarázsol és nagyon is evilági. A komoly témák feszültségét finom képi humor teszi kézzel foghatóvá.

Bukta Imre legújabb tárlata a Műveljük kertjeinket! címet viseli, mely igencsak sok rétegű értelmezésre ad lehetőség. Vigyázz a földre, az otthonodra és a körülötted élőkre. Ehhez fogható komplex és tartalmilag mély kiállítással Magyarországon az elmúlt évtizedben nem találkozott a hazai közönség. A kiállításnak -az épp készülőben lévő- 260 oldalas katalógus állít emléket, melyet közösségi finanszírozással valósítanak meg.

Az elmúlt évek kiemelkedő jelentőségű hazai kortárs kiállítása még április végéig látogatható, a Godot Intézetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik