Szórakozás

„A találkozásunk két kortalan lélek egymásra találása volt” – Ernyey Béla és 38 évvel fiatalabb felesége évfordulót ünnepelnek

Zih Zsolt / MTVA
Zih Zsolt / MTVA
15 éve boldogok együtt.

Ernyey Béla tavaly 80 éves lett, de ezt nem, inkább azt tartja hatalmas dolognak, hogy tizenöt éve vannak együtt 38 évvel fiatalabb feleségével, Balaton Dórával. Kapcsolatukról a Meglepetés friss számában meséltek.

Az embereknek megvoltak az előítéleteik velünk kapcsolatban, de amikor személyesen találkoztak velünk, és megérezték, milyenek vagyunk, hogyan élünk, működünk együtt, elszégyellték magukat. A mi találkozásunk két életet imádó, kortalan lélek egymásra találása volt. Mára elfogadott minket a környezetünk, és nagyon jólesik, amikor tőlünk kérnek házassági tanácsokat

– fogalmazott Balaton, aki úgy érzi, kapcsolatuk minden tekintetben egyenrangú. Mindketten határozott egyéniségek, de képesek elismerni, ha a másiknak van igaza.

Talán különös, de nálunk megfér két dudás egy csárdában. Például én is szeretek szerepelni, a középpontban lenni, de ösztönösen tudom, hogyan és mikor kell Bélának teret adnom. Figyelünk az egyensúlyra, így minden rendben van, és miután sohasem vitatkozunk, nagy botrányokról nem tudunk beszámolni. Kicsi dolgokon pedig egyáltalán nem perlekedünk. Például Béla soha nem szól bele abba, hogyan vezetek. Inkább kényelmesen hátradől, nézelődik, és élvezi az utazást.

Az Ausztriában és Magyarországon kétlaki életet élő pár közös szenvedélye az utazás és a gasztronómia. Szabadidejükben bejárják a környező országokat, és arra is ügyelnek, hogy közben a lehető legkevesebb szemetet termeljék, ezért például már csak egy autót tartanak fenn.

Rádöbbentünk: minek kettő, ha a nap 24 órájában együtt vagyunk? Közösek a programjaink, a barátaink, csak a legritkább esetben indulunk el külön-külön. Igyekszünk minden percet kiélvezni, ami csak megadatik

– mondta el Ernyey, felesége pedig hozzátette: bármikor, bárhova elmehetne Béla nélkül, de nincs kedve, indíttatása.

Szívesen élünk meg együtt mindent, ami az életben fontos. Én valószínűleg érettebb lélek vagyok, fiatalabb koromban sem voltam kimaradós típus. Sokkal többre értékelem a jó beszélgetéseket, az utazást, a gasztronómiát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik