Szórakozás

Fényes nappal, kalitkájával együtt lopták el az értékes papagájt – videó

Fényes nappal loptak el egy értékes papagájt egy kaliforniai családi ház tornácáról. Egy biztonsági kamera rögzítette a bűntényt.

Kétségbeesetten kér segítséget az a kaliforniai család, akiktől március 12-én, kora délután lopták el szeretett papagájukat – írja a New York Post.

Luna, az afrikai szürkepapagáj a család házának tornácán levegőzött egy nagyméretű kalitkában, amikor felbukkant egy sötét kapucnit viselő alak, megragadta a ketrecet, az úton várakozó piros terepjáróhoz vonszolta, ahol a társa segítségével a csomagtérbe szuszakolták a ketrecet, majd elhajtottak.

Karen Gerardo, Luna egyik gazdája elmondta, hogy a papagáj nagyjából 2500 dollárt (majdnem 900 ezer forintot ér), de ennél sokkal fontosabb, hogy Luna családtag, Gerardo kisfia különösen szorosan kötődik hozzá.

Luna már tíz éve élt a családnál, tudja néhány tévéműsor és film hangjait utánozni, és hangos helózásba kezd, ha valaki a jelenlétében veszi fel a telefonját.

A rendőrség nyomozásba kezdett, de egyelőre nem tudták azonosítani az elkövetőket és a járművüket sem, melyen a bűncselekmény elkövetésekor nem volt rendszám. A közösségi médiában azonban rengetegen osztják meg a lopásról készült videót, a család így reméli, hogy valaki hamarosan felismeri a tolvajokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik