Szórakozás

Hazánkba is megérkezett a gamer laptopok új generációja

ASUS
ASUS
Bivalyerős hardverek, vadonatúj kijelző és egyedi megoldások jellemzik a ROG új csúcslaptopjait.

A vadonatúj ROG Strix SCAR 16 az újgeneráció legmodernebb és legerősebb hardvereit ötvözi a ROG Nebula kijelzőjével és egyedi hűtési megoldásaival, így biztosítva felejthetetlen élményeket a játékrajongók számára.

A teljesítmény új szintje

A Republic of Gamers család egyik legjobb teljesítményű laptopjaként a ROG Strix Scar 16 (G634) az Intel és az NVIDIA legújabb megoldásait használja. A 24 magos Intel Core i9-13980HX processzorral és NVIDIA GeForce RTX 4090 laptop GPU-val a teljes rendszerteljesítmény a 240 Wattot is elérheti, mely a különféle intelligens megoldásokkal kiegészülve a játékmenetek során elképesztően részletes grafikai élményt, a munkafolyamatokban pedig páratlan teljesítményt kínál.

ASUS

Ez a teljesítmény az újgenerációs komponenseknek köszönhetően ténylegesen az asztali gépekkel vetekszik, mely nem csak játékélményben, hanem erőforrásigényes munkafolyamatokban is megmutatkozik, így az új generáció a kreatív szakemberek számára is komoly előrelépést jelent. Ahhoz, hogy ezt a teljesítményt ténylegesen biztosítani is tudja a ROG Strix Scar 16 (G634), a mérnökök alapjaiban újratervezték a készülékházat és a hűtést.

A piacon általános két ventilátor helyett a tavaly bemutatott ROG Tri-Fan technológia három ventilátorral biztosítja a szükséges légáramlást, a teljes szélességű hűtőborda és a megnövelt hővezető felület pedig garantálja, hogy a kulcsfontosságú komponenseknek teljesítményének a hő nem szab határokat. A mérnökök még olyan trükköket is alkalmaztak, mint például a CoolZone billentyűzet, mely a WASD billentyűk körüli apró szellőzőnyílásokra utal. Ez egyrészt a játékosok által leggyakrabban használt gombok körüli felület melegedését gátolja, másfelől pedig még több hűvös levegőt enged be a billentyűzet alatt elhelyezkedő kulcsfontosságú komponensekhez.

ASUS

ROG Nebula kijelző

A játékosoknak szánt laptopok a nagy teljesítmény ellenére sokáig vizuális kompromisszumokra késztették a felhasználókat, azonban a ROG Nebula kijelzőkkel vége a kevésbé élénk és nem színhelyes kijelzők korszakának. A ROG mérnökei által felállított standard garantálja, hogy a felejthetetlen játékélmény és szórakozás mellett professzionális kreatív munkára is alkalmasak ezek a modellek.

Az abszolút legjobb mozgás- és képtisztaságot igénylő gamerek számára a ROG Strix Scar 16 (G634) egy hihetetlen Mini LED Nebula HDR kijelzőt kínál 240Hz-es képfrissítési frekvenciával és elképesztő 1100 nites csúcs fényerővel. A Mini LED technológia a hagyományos panelekhez viszonyítva elképesztő vizuális élményt nyújt, melyet nem csak a játékmenetek és kreatív munkafolyamatok során használhatnak ki a felhasználók, hanem a tartalomfogyasztást és szórakozást is új szintre emelheti.

A 2560 x 1600 pixeles kijelző 16:10-es képarányával és 90%-os képernyő-készülékház arányával nagyobb teret biztosít a szórakozásnak és a munkának. A DCI-P3 színskála teljes lefedése és a Pantone-hitelesítés pedig garantálja, hogy az elképesztő teljesítmény mellé tökéletes színhelyesség társuljon.

ASUS

Győzelemre tervezve

A Strix SCAR családot olyan játékosok számára fejlesztették ki, akik az abszolút legjobb hordozható teljesítményt, valamint a szinte végtelen testreszabással járó látványos dizájnt követelik meg. Az RGB-s billentyűzet és a teljesen új fénysáv a hátoldalon különleges atmoszférát teremt, amit a félig áttetsző felsőrész és az egyedi ROG motívumok tesznek igazán különlegessé.

Az egyik legerősebb ROG gamer laptop február végétől már elérhető Magyarországon is, az ASUS hivatalos online áruházában és a partnereknél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik