Szórakozás

Méteres aligátort fogtak egy New York-i park tavában

Konstantin Iagoudine / 500px / Getty Images (illusztráció)
Konstantin Iagoudine / 500px / Getty Images (illusztráció)
Az azóta csak Godzilla becenéven emlegetett hüllőre Brooklynban, a Prospect Parkban találtak rá.

Vasárnap különös dologra lehettek figyelmesek a brooklyni Prospect Park kertgondozói, amikor egy több mint egy méter hosszú aligátor került elő a park tavából – számolt be a BBC.

A hüllőt felfedező kertészek ezután értesítették a város parkjainak üzemeltetéséért felelős hivatalt, akik el is fogták az állatot, majd a Bronxi Állatkertbe szállították.

Az aligátorok az Egyesült Államok délkeleti részén, a meleg éghajlatú államokban, például Floridában és Louisianában őshonosak. Az északon található New Yorkban a hétvégén 9 Celsius-fokot mértek, ami az eredetileg melegebb tájakon élő állatnak túl hideg volt.

A metropolisz zöldterületeinek felügyeletéért felelős hatóság közlése szerint az azóta csak Godzilla néven emlegetett hüllő „letargikus” állapotban volt, és „nagyon valószínűleg sokkot kapott a hidegtől”.

Azt nem tudni, hogyan kerülhetett egy ilyen távolról származó állat a tóba, de a hatóság figyelmeztette a helyieket, hogy ne engedjenek szabadon nem oda való állatokat a város parkjaiban, mert az törvénybe ütközik.

A város parkjaiba engedett állatok nemcsak az emberekre jelenthetnek potenciálisan veszélyt, hanem „az őshonos fajok kipusztulásához és egészségtelen vízminőséghez vezethetnek” – közölte a hatóság, melynek emberei éves szinten ötszáz állatokkal kapcsolatos bejelentésre reagál New York öt kerületében.

A parkban rakoncátlankodó aligátor a parkfelügyelet tájékoztatása szerint nem tett kárt senkiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik