Szórakozás

Közel száz éves, 14 millió forint értékű érmét talált a szőnyeg alatt egy takarítónő Ausztráliában

A 20 éves lány rögtön visszaadta a ház tulajdonosának, nehogy ráfogják, hogy lopni akart.

Rendkívül ritka pénzérmét talált egy sydney-i takarítónő Ausztráliában – számolt be a Daily Mail.

A 20 éves Charlotte Bosanquet a Care Cleaning Services-nél dolgozik, nemrég egy ügyfél házát takarították. Amikor felszedték a szőnyeget, több régi újságot és egy rozsdás pénzdarabot talált. A nő a TikTokon mesélte el a történteket.

@carecleaningservicessyd A glimpse into a hoarder’s mind 🙌🏼💌 #fyp #fypシ #cleantok #hoarderclean #spreadawareness #deepclean #history #understanding ♬ original sound - follow me,im cool 💋

Mint később kiderült, egy 40 ezer dollár (kb. 1,5 millió forint) értékű pénzérmére bukkant, amely vélhetően az 1930-as évekből származik, ahogy az újságok is. Bosanquet rögtön átadta az érmét a ház tulajdonosának, nehogy megvádolják, hogy el akarta lopni.

Az érme vélhetően az egyik legritkább Ausztráliában, a nagy gazdasági világválság idején verték, és mindössze 1500 darab készült belőle.

A Lloyds Auctioneers and Valuers képzőművészeti és luxus részlegének vezetője, Amanda Benson azt mondta, hogy ezeket az érmék nem kerültek forgalomba, ettől még különlegesebbek.

A szakértők szerint az érme akár 40 ezer dollárt is érhet vagy még többet. Ezt bizonyítja, hogy az egyik ilyen darabot egy 2022-es árverésen 60 ezer dollárért (kb. 21,5 millió forint) adták el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik