Szórakozás

Levágatta az állatkert kecskéit, majd felszolgálta beosztottjainak az igazgató

ullstein bild / Contributor / Getty Images
ullstein bild / Contributor / Getty Images
Egy mexikói állatkert igazgatója a vezetése alatt álló intézményben gondozott törpe kecskéket vágatott le és szolgáltatott fel munkatársainak. A férfi ezzel nem csak visszaélést követett el, de veszélyeztette az emberei egészségét, az állatkerti kecskék húsa ugyanis kevéssé alkalmas emberi fogyasztásra.

Számos visszaélésre derített fényt egy vizsgálat a Mexikó déli részén fekvő Chilpancingo állatkertjében – írja a Sky News.

Kiderült, hogy az állatkertből állatot is eladtak, elcseréltek, néhányat pedig levágtak az igazgató, Jose Ruben Nava utasításaira. A legsúlyosabb eset az volt, amikor vezető négy hím törpe kecskét öletett le, süttetett meg a dolgozók karácsonyi bankettjére.

Fernando Ruiz Gutierrez, a környezetvédelmi hivatal vezetője elmondta, az igazgató veszélyeztette munkatársai egészségét, a bulin felszolgált kecskehús ugyanis alkalmatlan volt emberi fogyasztásra. Gutierrez hozzátette: az állatkertigazgató egy zebrát szerszámokra cserélt, afrikai marhákat és szarvasokat pedig magánszemélyeknek adott el. Gutierrezt január 12-én váltották le, miután egy szarvas gyanús körülmények között pusztult el az állatkertben.

Mexikóban hosszú ideje jelent problémát, hogy magánszemélyek illegálisan tartanak egzotikus állatokat. A drogbárók előszeretettel építenek kifutókat oroszlánok, tigrisek és egyéb vadállatok számára a birtokaikon. A ragadozók időnként megszöknek és pánikot okoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik