Szórakozás

Barátságon kívül nem akart semmit, ezért 3 millió dollárra perelte nőismerősét egy szingapúri férfi

YorVen / Getty Images (illusztráció)
YorVen / Getty Images (illusztráció)
Nehezen viselte a többszöri visszautasítást.

3 millió dollárt, azaz több mint egymilliárd forintot követelt egy szingapúri férfi egy nőnemű ismerősétől, akivel éveken át szeretett volna intimebb viszonyba kerülni, de a barátságon túl sosem jutottak, a nő pedig rendszeresen visszautasította a közeledését.

K. Kawshigan még 2016-ban találkozott Nora Tannal, a történetről beszámoló angol nyelvű helyi lap, a Straits Times szerint. 2020-ra a férfi már úgy érezte, hogy Tan – aki egyben végig a beteljesületlen szerelme is volt – a legjobb barátja, azonban a nő ekkor már úgy gondolta, nem feltétlen jó, ha ennyire közeli barátok, és jelezte, hogy jó lenne, ha ritkábban találkoznának.

A csalódott férfi viszont nem értett vele egyet, ezért elkezdett jogi lépésekkel fenyegetőzni, és állítólag még egy levelet is átadott neki, amiben azt írta, hogy jogosultnak tartja magát „az érzelmi stressz gondatlan okozásából eredő pénzbeli kártérítésre”. Illetve meg is zsarolta Tant, hogy tönkreteszi a szakmai és a magánéletét.

A helyi sajtóértesülések szerint Tan abba azért belement, hogy indokolatlanul erősen kötődő barátjával elmegy páros terápiára, de másfél év alatt nem sikerült előrébb jutniuk. Ekkor Tan úgy döntött, hogy nem beszél többet a férfival. Kawshigan pedig elhatározta, hogy akkor bíróságra viszi az ügyet, és 3 millió dollárnak megfelelő kártérítést fog követelni tőle.

Nem is egy, hanem rögtön három keresetet nyújtott be. Az egyiket azért, mert a nő állítása szerint megsértette a kiváló hírnevét, a másikat azért, mert a többszöri visszautasítás akkora traumát okozott neki, hogy depressziós lett tőle. A mentális állapota pedig hátráltatta abban, hogy „éjjelente aktív, nagy tőkével foglalkozó kereskedőként, nappal pedig elfoglalt vezérigazgatóként” tevékenykedjen. Kawshigan azt állítja, hogy a kínos barátság miatt elvesztette kereseti képességét és üzleti partnerségeit.

És ha ez nem lenne elég, Kawshigan még amiatt is megpróbált 22 ezer dollárt (7,8 millió forintot) behajtani Tanon bírósági úton, mert a nő szerinte megszegte a kapcsolatuk javításáról szóló megállapodást.

Az ügyet levezető bíró azonban nyilvánvalóan megalapozatlannak nevezte az igényeit, és elutasította a férfi kereseteit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik