Szórakozás

Ada a külföldre költözésről: Amíg a fiúk leérettségiznek, addig maradunk Magyarországon

RTL
RTL
Úgy véli, óriási ajándék, hogy a fiai az Egyesült Királyságban és Németországban tanulhattak nyelveket.

Pintér Adrienn és családja fél éve költöztek vissza Magyarországra, előtte évekig Németországban éltek. A műsorvezető ma a Mokkában mesélt arról, hogyan valójában sosem adta fel az itthoni életet, a pandémia előtt volt, hogy hetente hazajártak. Mint mondta, jól érzik magukat Magyarországon, de nem tartja kizártnak, hogy egy nap ismét valahol máshol próbálnak majd szerencsét.

Szerintem ha valaki egyszer már élt külföldön, akkor sose fogja azt mondani, hogy soha többet sehova, hanem itt maradok. Mert aki volt már, pláne, ha több országban élt, akkor azért mindig benned van, hogy jaj de jó lenne itt, jaj de jó lenne ott, és te már szerintem könnyebben mozdulsz ki, hagysz hátra dolgokat, vagy változtatsz, mert tudod, hogy vissza is lehet jönni, nem akadályoz meg semmi. Nem egy olyan végleges döntés.

Ada hozzátette, ő szívesen költözne majd tovább, bár egyelőre nem tudja, pontosan melyik országba, amíg pedig a fiai, Bence és Bálint be nem fejezik a középiskolát, nem terveznek tovább állni.

Nyilván most amíg a fiúk leérettségiznek, befejezik a gimnáziumot, addig maradunk a fenekünkön itthon. Most harmadikosak. De lehet, hogy utána is maradunk. Majd meglátjuk, hogy alakul

– magyarázta.

A műsorvezető fiai korábban két évet voltak a nagyszüleiknél az Egyesült Királyságban, az elmúlt években pedig Németországban tanulták a nyelvet. Úgy véli, óriási kincs, hogy a gyerekeinek ilyen közegekben nyílt lehetősége a tanulásra.

Ők 17 évesen úgy indulnak neki az életüknek, hogy megismertek egy csomó különböző embert, csomó különböző kultúrát. Megtanultak fiatalon beilleszkedni helyekre, alkalmazkodni, megállni a helyüket, és ott van még a nyelvismeret is. Meg olyan kapcsolatokat is tudtak építeni az elmúlt években, amik egy életre szólnak. Azt gondolom, hogyha a mai világban külföldön leraknak valahol egy ilyen alappal, akkor tök jó vagy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik