Szórakozás

Nevetség tárgya lett a III. Károlyt és II. Erzsébetet ábrázoló falfestmény egy angliai városban

Carl Court / Getty Images
Carl Court / Getty Images
Enyhén szólva nem sikerült túl jól.

Még tavaly év végén készült el az angliai Northampton városközpontjában egy II. Erzsébet királynőt és III. Károly királyt ábrázoló festmény, ami egy fakerítésen kapott helyet. A néhai és a jelenlegi uralkodóról készült alkotást a városi tanács rendelte meg Károly trónra lépésének alkalmából. A festményt a Spraycatz néven alkotó Liam Freeman és Mez White művészduó készítette el, munkájukért 1270 fontot, átszámítva nagyjából 775 ezer forintot kaptak.

Az alkotás nem igazán nyerte el a helyiek tetszését, a brit Metro gyűjtése alapján a kritikák között a következők szerepelnek:

  • Erzsébet királynő ábrázolása nem lett annyira rossz, de Károly ábrázolása egyáltalán nem élethű, egyedül a fülei sikerültek jól, „abból lehet tudni, hogy ő van a képen”.
  • A festett király szemei túl közel vannak egymáshoz, és a haját sem találták el az alkotók.
  • Sokan úgy vélik, Károly leginkább a Spitting Image című brit szatirikus televíziós bábjáték egyik figurájára hasonlít.
  • Northampton lakosai szerint a városképnek nem ártott egy kis szín, viszont a festmény inkább nevetség tárgya lett, amit ráadásul az adófizetők pénzéből finanszíroztak.
Carl Court / Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik