Szórakozás

Úgy élt le 82 évet egy férfi, hogy sohasem találkozott nővel

DIMITRIOS TILIS / Getty Images
DIMITRIOS TILIS / Getty Images
Különös élete volt a görög Mihailo Tolotosznak. Bár 82 évesen halt meg, egész életében nem találkozott nővel.

Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy valaki az egész életét annyira a világtól elszigetelten élje le, hogy soha ne találkozzon az ellentétes nem képviselőjével. Nem is olyan régen azonban még előfordulhatott ilyesmi – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Mihailo Tolotosz 1856-ban született, de az édesanyja nem sokkal később meghalt. Az elárvult újszülöttet ortodox szerzetesek vették magukhoz, és Athosz-hegyi kolostorok egyikébe vitték.

Az ortodox keresztény vallás egyik központjának számító Athosz-hegy egy égei-tengeri félszigeten magasodik, a görögországi Makedóniában. Területén mintegy húsz kolostor működik, melyekben kizárólag férfi szerzetesek élnek, szigorú szabályok szerint. Nők be sem tehetik a lábukat területre.

A szerzetesek között felnőtt Tolotosz maga is szerzetes lett. Soha nem is ismert másféle életet, egész életében nem hagyta el a kolostorok környékét, így soha nem találkozott élő nővel. A nőkről csak annyit tudott, amennyit a könyvekben olvasott és amennyit a társai meséltek neki.

Tolotosz 1938-ban, 82 évesen halt meg. Egy róla szóló korabeli újságcikk megjegyzi, hogy nem csak nőt, de automobilt, repülőgépet és filmet sem látott soha.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik