Szórakozás

Megkoronázták a világ legszebb nőjét

Jason Kempin / Getty Images
Jason Kempin / Getty Images

Megkoronázták a világ legszebb nőjét

Amerikai lett a Miss Universe idén.

Szombat este lezajlott a Miss Universe szépségverseny idei döntője, aminek végén az amerikai induló, R’Bonney Gabriel fejére került fel a korona. Az első filippínó származású Miss USA udvarhölgyei a venezuelai Amanda Dudamel és a Dominikai Köztársaságot képviselő Andreína Martínez lettek. Összesen 84 lány vett részt a New Orleans-ban tartott világversenyen.

A CNN beszámolójából kiderül, a 28 éves Gabrielnek ez volt az utolsó esélye indulni a megmérettetésen, ugyanis jelenleg idősebb nők nem jelentkezhetnek. Érdekesség, hogy a feleségek és anyák is csak idéntől nevezhettek a versenyre. Miss Universe 2023 a civil életben modellkedéssel, divattervezéssel és varrásoktatással foglalkozik.

Embercsempészetet és családon belüli erőszakot túlélt nőknek tartok varrásórákat. Nagyon fontosnak tartom, hogy tegyünk másokért, a közösségünkért, és hogy arra használjuk a tehetségünket, hogy változást érjünk el. Mindannyiunkban van valami különleges, és amikor elültetjük ennek magját másokban, azzal alakítjuk őket, ami változáshoz vezet

– nyilatkozta az egyik fordulóban Gabriel, akinek szívügye a fenntartható divat és a környezetvédelem.

Jason Kempin / Getty Images Miss Venezuela, Miss USA és Miss Dominikai Köztársaság a Miss Universe január 14-i döntőjén
Olvasói sztorik