Szórakozás

Elege lett JK Rowlingból, eltávolítja az írónő nevét a Harry Potter-könyvekről a kanadai művész

Flom így tiltakozik a szerző transzellenes megnyilvánulásai ellen. A könyveket később tovább értékesíti, ma már elég szépen meg is él belőle.

Eltávolítja a Harry Potter könyvekről az író, JK Rowling nevét egy művész, hogy így tiltakozzon az írónő transzfóbiája ellen – írja az Insider.

Az írónő már régóta a támadások kereszttüzében áll transzellenes, transzfób megnyilvánulásai miatt. Egy kanadai transzművésznél betelt a pohár, és elhatározta, eltávolít minden olyan lapot a Harry Potter könyvekből, amelyeken Rowling neve szerepel, és lecseréli a borítójukat is. A művész ezután a szerző neve nélküli példányokat olyan rajongóknak adja, akik hozzá hasonlóan elítélik Rowling megnyilvánulásait.

Flom a TikTokon meg is mutatta, hogy alakítja át a könyveket.

@sensitivequeer Rebinding the entire Harry Potter series #fyp #trans #bookbinding #booktok #harrypotter #jkrowling #jkr #nonbinary #hp #hptiktok #books #ftm ♬ Young - Frankie Cosmos

A videóban látható, hogy gondosan eltávolít minden olyan oldalt, ahol Rowling neve szerepel, majd új kötést és borítót és hátlapot készít a könyveknek.

A példányokat később értékesíti, a teljese Harry Potter sorozatot 1191 dollárért (Kb. 440 ezer forint) árulja, egy példány 200 dollárba (kb. 74 ezer forint) kerül.

Flom nem csak árulja a könyveket, de vállalja, hogy bárki példányát  „Rowling-mentessé” teszi.

@sensitivequeer packing a full set #harrypotter #hp #packingorders #packing #booktok #books #asmr #satisfying #packagingorders ♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy

A művész azt mondta, eleinte dacból és unalomból kezdte átalakítani a könyveket, de mára komoly bevételei vannak az újrakötött példányokból.

Célom, hogy lehetőséget adjanak azoknak, akik továbbra is szeretnék élvezni a Harry Potter-könyveket anélkül, hogy támogatnák JK Rowlingot

– mondta Flom.

Mark McKenna, a UCLA egyetem jogi karának professzora elmondta, hogy Flom nem sért semmilyen szerzői jogi törvényt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik