Szórakozás

Egyetlen nap alatt 18 Michelin-csillagos étteremben evett egy New York-i férfi

Eric Finkelstein / Guinness World Records
Eric Finkelstein / Guinness World Records
Guinnes világrekorder lett az a 34 éves férfi, aki 24 óra leforgása alatt, 18 különböző Michelin-csillagos étteremben evett. Az egyik legnagyobb kihívást az jelentette számára, hogy az összes népszerű étteremben ugyanarra a napra, a megfelelő időpontban legyen foglalása.

Eric Finkelstein IT-szakértő tizennégy hónapon át szervezte azt az egyetlen napot, melyen egymás után tizennyolcat látogatott meg New York Michelin-csillagos éttermei közül – írja a CNN.

A férfi azt mondta, a kihívás legnagyobb része az volt, hogy rávegye az éttermeket, segítsék az ötlete megvalósításában, aztán pedig az, hogy kidolgozza a legoptimálisabb útvonalat és menetrendet.

Az első körben nyolcvan éttermet keresett meg, de csak tíztől kapott választ. Két hónappal a kihívás teljesítésének kitűzött napja előtt kiderült, hogy ezek közül négy elveszítette a Michelin-csillagát. Finkelstein kétségbeesetten telefonálgatni kezdett, így 2022. október 26-ra megfelelő számú asztalfoglalása volt. A kísérlet sikerét a napokban hitelesítette a Guinness.

A napot grillezett avokádósalátával kezdte, majd evett többek között kaviárt, tatár beefstake-et, grillezett fésűkagylót, vörösáfonyatálat és osztrigát. A világrekorder nagyjából tizenegy óra alatt teljesítette a túrát, és közben saját számításai szerint nagyjából ötezer kalóriányi ételt evett meg. Azt mondja a nap kétharmada körül aggódni kezdett, hogy nem fogja bírni az evést, de végül sehol sem hagyott semmit a tányéron. Másnap azonban alig néhány falatot bírt enni. Finkelstein összes számlájának végösszege 494 dollár (kb. 184 ezer forint) volt adók és borravaló nélkül.

Finkelstein, aki korábban versenyszerűen asztaliteniszezett már korábban is tartott két világrekordot: 15,57 méterrel övé a leghosszabb pingpongszerva, illetve két barátjával együtt ő építette meg a világ legnagyobb, 29,12 négyzetméteres pingponglabda-mozaikját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik