Szórakozás

Balesetezett egy labormajmokat szállító kamion: felszámolták a céget

Scott Olson / Staff / Getty Images
Scott Olson / Staff / Getty Images
Beszüntette működését az az amerikai fuvarvállalat, melynek laboratóriumi majmokat szállító kamionja tavaly január végén szenvedett balesetet a pennsylvaniai Danville közelében.

A Quebedeaux’s Transport nevű szállítmányozócéget régóta támadta a PETA nevű állatvédő szervezet amiatt, hogy illegálisan szállít hosszú farkú makákókat laboratóriumokba, Jeffery Quebedeaux, a cég tulajdonosa azonban tagadta a vádakat– írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Aztán 2022 január 21-én egy Quebedeaux’s Transporthoz köthető, makákókat szállító kamion összeütközött egy kukásautóval. A baleset során három majom megszökött, ami miatt kisebb pánik alakult ki a környéken, miután elterjedt, hogy a majmok esetleg valamilyen laboratóriumi vírussal lehetnek megfertőzve. A majmok azonban nem voltak fertőzöttek, és hamar befogták őket a hatóságok.

A PETA üdvözli a fuvarvállalat megszűnését, és igyekszik nyomást gyakorolni az amerikai hatóságokra, hogy indítsanak szigorú vizsgálatot az Kenya Airways légitársaság ellen, mely a szervezet szerint jelentős szerepet játszik a makákók csempészetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik