Szórakozás

„Amilyen vagyok, arra azt mondták, köszönöm, ő ne jöjjön” – Járai Máté nem mehetett a köztévé egyik műsorába

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Ilyen típusú bánásmódban még nem volt része.

Osváth Zsolt YouTube-műsorában volt vendég Járai Máté. A műsor egy pontján szóba került, hogy Puzsér Róbert egyszer szentelt egy bejegyzést Járainak, amelyben azt írta egyebek közt, hogy az nem vállalás, hogy az elfogadást hirdető RTL-nél dolgozó színész felvállalta a biszexualitását.

Szerinte csak olyan helyen vállalás, ahol minimum kirúgnak: rendőrség, tűzoltóság, mit tudom én, mi.

Járai kitért később arra, hogy a szexuális beállítottsága miatt nem fogják kirúgni csatornáktól, noha egy kényelmetlen szituáció érte nemrég.

Mentem volna egy színházi szerepem kapcsán az MTVA-ba, egy műsorban kellett volna beszélni, és azt mondták, köszönöm szépen, a Járai Máté ne jöjjön. Először tapasztaltam meg ilyet, eddig még soha. Az első olyan tapasztalatom, amikor kvázi amilyen ember vagyok én, azt mondták rá, hogy köszönöm szépen, ő ne jöjjön. És nem azért, mert az RTL műsorvezetője vagyok. Nyilván ezerszer volt, hogy casting, stb, be ne hívjátok, olyan van. De hogy azt mondják, visszaszóljanak kifejezetten, hogy ő ne menjen… én voltam a darab főszereplője, amiről szó volt.

A színész hozzátette, most egy szerinte jobboldali szellemiségű színháznál dolgozik, ahol nem érte még hátrány a biszexualitásának felvállalása miatt:

Ők pontosan tudják, látják a nyilatkozataimat, de csak a színpadi produktum számít nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik