Szórakozás

Czutor Zoltán nem akar tinisztárt csinálni tízéves fiából, aki már most a Belmondo előzenekarában játszik

Bielik István / RTL
Bielik István / RTL
Egyelőre nem tűnik úgy, hogy Simonnak a fejébe szállt a siker.

Karácsony előtt a Reggeliben szerepelt Czutor Zoltán tízéves fia, Simon, akinek saját zenekara van két barátjával, egyikük ráadásul nem más, mint Erős Antónia 13 éves fia, Matyi. A Street Sixteen nevű bandájukkal a Belmondo előzenekaraként is fellépnek, Simon emellett színházban is szerepel.

Czutor nagyon büszke fiára, de pontosan tudja, milyen veszélyes lehet számára a könnyen és túlságosan korán jött hírnév.

Mondjuk ki, ez a legnagyobb dilemmám. Nagyon komolyan veszem azokat a tapasztalatokat, amiket a hazai és a külföldi előadóktól látok: egyrészt a legritkább esetben fordul elő, hogy egy gyereksztár felnőttként is sikeres, másrészt sajnos nem sok példa van arra, hogy valaki lelki trauma, pszichózis nélkül megússza a korán jött sztárságot

nyilatkozta a Borsnak a Belmondo énekese, és azt is elárulta, hogyan próbálja egészséges szinten tartani a gyorsan jött sikert fia életében.

Simon kap színházi- és koncert felkéréseket is, de szigorúan csak azt vállaljuk el, amihez neki van kedve. Az, hogy a Street Sixteen az előzenekarunk annak köszönhető, hogy a fiúk maguk kérdezték meg, lehetne-e. A Pesti Magyar Színházban a Valahol Európában egyik szerepére kérték fel, ahol szintén elégedettek vele, jövőre pedig Paul McCartney 80. születésnapja alkalmából emlékezik meg róla a Vígszínház, ahol öt dalban lesz fellépő vendég Simon fiam. Ennek ellenére azt gondolom, nem férne bele az életünkbe még 2-3 színházi előadás, vagy hogy hetente koncertezzenek a zenekarral. Egy biztos: meg kell hagyni gyereknek, ő ugyanolyan 10 éves kisfiú, mint a kortársai.

Czutor elmondta: ugyanígy vélekedik az élsportoló gyerekeket illetően is. Szerinte attól, hogy egy kisfiú tehetséges fociban, küzdősportban vagy atlétikában, nem gondolja, hogy emiatt heti 5-10 alkalommal edzésekre kellene járni, és elvenni az egész gyerekkorát. Vállalja, hogy az első gyerekénél ezt ő is elrontotta, mert nagyon szigorúan fogta Levente fiát mindenben.

Bár kitűnő tanuló volt és nagyon tehetséges a zenében, de attól tartok, egy életre elvettem a kedvét azzal, hogy minden nap erőltettem a gyakorlást

– vallotta be az énekes.

Simont szerencsés előadói alkatnak tartja, mert a színpadra lépve elmúlik az izgalma, és képes azonnal átadni magát a darabnak vagy a dalnak.

Egyáltalán nem tűnik úgy, hogy Simonnak a fejébe szállt volna a siker, meglepően jól kezeli ezt a dolgot. Erre odafigyelünk, szoktuk mondani neki, hogy attól még nem lesz művész valaki, mert tehetséges és az ölébe pottyant néhány lehetőség. Nem akarok csodagyereket csinálni a fiamból, még kamasz sztárt sem, azt gondolom, bőven lesz még ideje eldönteni, akar-e 17-20 éves korában is ezzel foglalkozni. Én nem szeretném, és nem is fogom egyengetni az ő karrierjét

– zárta gondolatait Czutor.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik