Szórakozás

Helikopterrel és futva üldözték a szökött lámát – Videó

Mintha egy akciófilmben, egy sorozatgyilkos üldözését néznénk, de a fairfaxi rendőrség videóján egy csapat rendőr és egy helikopter egy szökevény lámát üldöz.

Feladta a leckét az észak-virginiai rendőröknek egy Kolby nevű, húszéves láma. Egy autós december 19-én, este tizenegy körül hívta a segélyvonalat, hogy egy lámának tűnő állat kóborol egy forgalmas autóút mentén, olykor felmegy az útra is és hirtelen fékezésre kényszeríti a sofőröket – írja a Washington Post.

A rendőrség állatvédelmi egységének egyik tagja épp a kérdéses útszakaszon járt: egy megmentett madarat vitt egy közeli menhelyre. Amikor meglátta a kódorgó lámát, megállt az út szélén, lasszót kötött egy kutyapórázból és megpróbálta befogni az állatot, de a láma mindig elmenekült.

A rendőrök féltek, hogy a feketeszőrű állat hamarosan balesetet okoz a sötétben, ezért erősítést küldtek a helyszínre és az út mind a négy sávját lezárták. A földi egységek azonban nem találták a fekete lámát, ezért egy hőkamerás helikopter is beszállt a keresésbe.

A levegőből hamar kiszúrták az állatot, mely akkor rég maga mögött hagyta az utat és a mellette húzódó erdősávot és egy ház hátsó kertjében bóklászott. Hat rendőr eredt Kolby nyomába, de a láma ismét kicselezte őket. Szerencsére az idős állatt nem sokáig bírta erővel a folytonos menekülést, így végül győzött a túlerő.

Kolbyt éjfél körül szállították be egy menhelyre, ahol kapott enni és inni, majd orvosi vizsgálton esett át. Mivel teljesen egészséges volt, másnap visszaadták a gazdájának. Kiderült, hogy a láma csak néhány száz méterre lakik attól a helytől, ahol felbukkant. A gazdájának fogalma sincs, hogy miért és hogyan szökhetett meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik