Szórakozás

Alföldi Róbert a reggeli műsorokról: Az egésznek lett egy taszító jellege

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
1998 és 2022 között a Reggeli műsorvezetője volt.

A hazai kereskedelmi televíziózás 25 éves jubileuma alkalmából másfél órás beszélgetést tett közzé a Partizán YouTube-csatorna, aminek résztvevői Veiszer Alinda, Till Attila, Hajós András és Alföldi Róbert voltak. Utóbbi az ezredforduló környékén négy évig vezette az RTL Klub Reggeli című műsorát. Ekkor zajlott a magyar tévézés kezdeti, lelkes, kísérletező szakasza, ami Alföldi szerint egyebek mellett abban nyilvánult meg, hogy sokkal szélesebb körből kerültek ki a meghívott vendégek. Példának felhozta, hogy a reggeli műsornak köszönheti Esterházy Péterrel való barátságát, és hogy mennyire megtisztelve érezték magukat, mikor az író elfogadta a felkérésüket.

Számára a töréspont akkor érkezett el, amikor Szakcsi Lakatos Béla zongoraművészt akarták meghívni, de a szerkesztők úgy vélték, ő nem érdekli az embereket, ráadásul egyre rövidültek a beszélgetések is.

Amikor elkezdtük, akkor nem volt semmi szabály, mindenki kereste. És kvázi ez a laza létezés reggel, még ha túlzásokkal is, de valahogy hiteles lett. És ez volt az az időszak, amikor elindult az, hogy lazának, viccesnek kell lenni. Ami aztán egyre kínosabb és egyre művibb lett. (…) Lett egy ilyen elvárás, hogy lazának kell lenned, helyesnek kell lenned, harsánynak kell lenned, ilyennek, olyannak, amolyannak kell lenned. Hát, látjuk, hogy ez most hogy történik. Az egésznek lett egy taszító jellege szerintem

– fogalmazott Alföldi Róbert.

Az erről szóló rész a videó 14:52 percétől kezdődik, korabeli jelenetekkel a Reggeliből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik