Szórakozás

„Emberfogú” hal harapott ki egy darabot a búvár lábából Egyiptomban

A hal az ikráit védte, Alex Pikul nem haragszik rá.

Alex Pikul egyiptomi Sharm El Sheikh búvárkodott, amikor összetalálkozott egy íjhalfélék közé tartozó hallal. Ezeknek az állatoknak az a fő jellegzetességük, hogy fogaik vannak, ráadásul olyanok, mint az embereknek. Hasonlóan a birkafejű halhoz.

A 31 profi búvár meg is tapasztalta, milyen fájdalmas tud lenni, ha egy ilyen hal támadást indít. A Daily Star beszámolója szerint Pikul lábát kapta el a hal, és ki is harapott belőle egy kisebb darabot.

Pikul egy nyolcfős csoport tagjaként úszott a mélyben, amikor egy erős áramlat miatt irányt kellett váltaniuk. A búvárok véletlenül átúsztak a hal ikrái felett, az állat pedig vélhetően veszélyben érezte utódai életét, ezért üldözőbe vette őket. Pikul volt a sor végén, ezért őt kapta el a hal.

A férfi azt mondta, amikor a hal közeledett felé, olyan volt, mintha egy műfogsor lenne a szájában, teljesen emberi volt az ábrázata, ami szerinte elég ijesztő volt, de korántsem rémült meg annyira, mint akkor, amikor megharapta őt.

Pikul üvöltött a fájdalomtól, ami nem csoda, hisz az állat kiharapott egy kis darabot a lábából, és egyéb, kisebb sérüléseket is okozott neki.

A búvár azt mondta, hogy a fogak nyoma még sokáig meglátszódott, ami mindig nevetésre késztette a társait. Hozzátette, nem haragszik az állatra, szerinte természetes, hogy védte az ikráit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik