Szórakozás

Letartóztatták a Mikulást, csak a sapkája volt rajta

Pontosabban két mikulásnak öltözött férfit is elfogtak a rendőrök, rövid időn belül, ugyanabban az ausztrál városban, egymástól teljesen függetlenül, és mindketten meglehetősen agresszívek voltak.

Karácsony előtt a nagy számok törvénye alapján a törvénysértők közül is több mikulás hasonmás kerül ki, mint az év többi szakaszában. Az ausztráliai Frankstonban azonban december 21-én délután két piros ruhába öltözött, álszakállas embert is törvénysértésen kaptak a hatóságok.

Pontosabban kettejük közül egyikükön csak mikulás sapka volt.

Az első incidens egy barkácsáruház előtt történt: egy férfi kiszámíthatatlanul viselkedett és a személyzet többszöri felszólításra sem volt hajlandó elhagyni az üzletet – írta meg a LadBible. A rendőrség délután 1 óra tájt érkezett a helyszínre, de a mikulásnak öltözött férfi velük szemben is ellenséges magatartást tanúsított és megtámadta őket. Ezután a férfit kórházba kellett szállítani, mert a rendőrök lefújták paprikasprayvel. A nyomozás folyamatban van, az esetről videó is készült:

@sunscreeneate.r wtf 💀 #santa #santagotarrested #bunnings #bunningssnag #melbourne #fypシ ♬ Jingle Bell Rock - Bobby Helms

A második delikvenst nem sokkal később, még délután fél három előtt igazoltatták a rendőrök a Frankstonból Dandenongba vezető autópályán. A mindössze egy mikulás sapkát viselő férfit gyorshajtásért állították félre robogójával, amelynek az italtartójában egy doboz sört találtak. Az 56 éves, jogosítvány nélkül közlekedő férfinak lefoglalták a járművét, többek között ittas vezetésért emelnek vádat ellene. Az alulöltözött mikulás a rendőrökkel való szóváltás után csak a megmaradt sörét követelte, majd távozott a helyszínről – olvasható a Victoria Police honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik