Szórakozás

Véletlenül Szaúd-Arábiába küldték egy Amerikába költöző pár kutyáját a British Airways munkatársai

suefeldberg / Getty Images (illusztráció)
suefeldberg / Getty Images (illusztráció)
Majd a több mint 10 ezer kilométeres tévedés után nashville-i reptéren egy másik labradort akartak odaadni nekik, akinek ráadásul a szőre is más színű volt, mint az ő drága kutyájuké.

A British Airways személyzete nemrégiben az Egyesült Államok helyett Szaúd-Arábiába küldött egy kutyát. Amikor a 27 éves James és Madison Miller december elsején a hertfordshire-i Berkhamstedben lévő otthonukból a Tennessee állambeli Nashville-be költöztek, az Anglia után Amerikában új életet kezdő pár pedig a fekete labradorjukat, Bluebellt is magával akarta vinni.

Azonban a Daily Mail beszámolója szerint a nashville-i reptéren leszállva egy igen kellemetlen meglepetés érte őket,

ugyanis a hosszú repülőút után a menhelyről befogadott, fekete szőrű labrador helyett, egy klasszikusnak számító aranyszőrű labradort akartak nekik odaadni a vámosok.

Amikor beléptem az irodába, mindenki teljesen elsápadt. A BA-nél utánanéztek a történteknek, én pedig azt hittem, nem hiszek a fülemnek, amikor azt mondták: »Nos, elküldtük a kutyáját Szaúd-Arábiába«

idézte fel azt a kellemetlen pillanatot a Sun című brit bulvárlapnak Madison, amikor megtudták, hogy kedvencük Nashville helyett az onnan majdnem 12 ezer kilométerre található Rijádban landolt.

Bluebell összesen 60 órát töltött bezárva azelőtt, hogy Szaúd-Arábiából útnak indították volna az Egyesült Államokba, és egész idő alatt csak egyszer engedték ki sétálni összesen húsz percre.

A pár a Daily Mirrornak azt is elmesélte, hogy a kutyájukat annyira „traumatizálta” az eset, hogy Bluebell már többezer fontos kárt okozott az új lakásukban, és azóta szó szerint nem lehet egyedül hagyni – így a légitársáság hibája rögtön rémálommá változtatta a szép új életüket.

Amikor a megpróbáltatások után először akartuk egyedül hagyni otthon, az első 10 percben széttépte a kenneljét. A következő alkalommal pedig egy faajtót rágott át, miközben végig sírt. Így most már egyáltalán nem hagyhatjuk egyedül, mert kárt tehet magában. Túlságosan megrázó számára a tudat, hogy távol kell lennie tőlünk. Szorosan együttműködünk egy állatorvosi csapattal és egy viselkedéskutatóval, hogy segítsünk megnyugtatni a szorongását, és naponta háromszor kap szorongásoldó gyógyszert. De nem tudjuk, hogy valaha is a régi lesz-e. Összetörik a szívünk

– mondta James.

„Ez egy 24 órás megpróbáltatás, éjjel és nappal is sír. Szüleiként összetört a szívünk. Ő a mi családunk, és mi cserbenhagytuk őt . (…) Nem tudom, mikor ér véget számunkra ez a rémálom” – ostorozta magát Madison.

A Bluebell állapotának javítására eddig több mint 3 ezer dollárt, azaz 1,1 millió forintot költő pár egyébként azt szeretné, ha a légitársaság kártérítésképpen finanszírozná a kutya gyógykezelését és rehabilitációját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik