Szórakozás

Angelina Jolie 20 év után lemondott ENSZ jószolgálati nagyköveti címéről

Sony Ramany / NurPhoto via Getty Images
Sony Ramany / NurPhoto via Getty Images
Közvetlenül szeretne a menekülteken segíteni.

Angelina Jolie visszalépett az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) különleges megbízotti tisztségétől, derült ki a szervezet pénteken kiadott sajtóközleményéből. Ebben az áll, a színésznő „hálás azért a kiváltságért és lehetőségért, hogy az UNHCR sok kiemelkedő és elkötelezett munkatársával dolgozhatott együtt, akik életmentő munkát végeznek világszerte”.

Az elkövetkező években továbbra is minden tőlem telhetőt megteszek majd a menekültek és más, lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek támogatása érdekében. Az ENSZ rendszerében eltöltött 20 év után úgy érzem, itt az ideje, hogy másként dolgozzak, közvetlenül kapcsolatba lépjek a menekültekkel és a helyi szervezetekkel, így támogassam tevékenységüket

– nyilatkozta Jolie.

Különféle humanitárius erőfeszítései mellett 2001 óta dolgozott együtt a főbizottsággal, 2012-ben nevezték ki különleges megbízottnak.

Filippo Grandi, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa a sajtóközleményben úgy fogalmazott, az Oscar-díjas színésznő „nagyon régóta fontos humanitárius partnere volt az UNHCR-nek”, és „hálásak több évtizedes szolgálatáért, elkötelezettségéért és azért, amit a menekültekért és menekülni kényszerült emberekért tett”.

A bejelentésből az is kiderül, hogy Jolie a jövőben nemzetközi fókuszú dokumentumfilmeket, eredeti sorozatokat és játékfilmeket fejleszt majd, a különböző projektekben pedig a rendezői és produceri feladatokon túl főszerepet is játszik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik