Szórakozás

Scarlett Johansson szerint karrierje kezdetén menedzsmentje hajszolta bele abba, hogy a „bombázó” szerepekre koncentráljon

Dave J Hogan / Getty Images
Dave J Hogan / Getty Images
Hamar érezni kezdte, hogy közeleg a kiégés.

Scarlett Johansson tízéves korában mutatkozott be Hollywoodban, ekkor forgatott az első filmjéhez, a Világgá mentem című családi komédiához. A színésznő közel három évtizedes pályafutása alatt számos filmben szerepelt, tizenévesen gyakran bombázó szerepeket vállalt – utóbbiakról a minap az iHeartRadio Table for Two című podcastjében mesélt. Mint mondta, a karrierje kezdetén a menedzsmentje hajszolta őt bele az ilyen típusú szerepek elvállalásába.

Olyan lettem, mint egy szende, tapasztalatlan lány. Az ilyen fiatal lányokat tényleg tárgyiasítják, és ez tény, szóval szerintem bármilyen dobozba is kerülnek, az egyfajta röppályára állítja őket, ami befolyásolja, hogyan fog alakulni az életük. Most már nyilvánvalóan a nők sokkal inkább képesek megválasztani a saját útjukat

– magyarázta.

A színésznő korábban úgy érezte, beleragadt egy skatulyába, ami miatt elkezdett kiégni.

Azt hiszem, hogy az ilyen bombázó szerepek fényesen és gyorsan égnek, aztán nem marad sok lehetőséged ezen túl. Úgy éreztem, hogy nagyon gyorsan kiégek.

Johansson a műsorban arról is beszélt, hogy az Elveszett jelentés című filmben különösen kellemetlenül érezte magát az ő, és a Bill Murray által eljátszott karakterek mély kapcsolata miatt. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy amikor végzett a forgatással, úgy érezte, mintha egy furcsa lázálmot hagyott volna maga mögött.

Az anyaság ugyancsak hatással volt arra, milyen munkákat vállal el. Mint mondta, szerinte a fiúknak és a lányoknak is meg kell tanítani, hogy olyan munkát kell végezniük, ami boldogsággal tölti el őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik