Szórakozás

Öt perc alatt teljesen feldíszített karácsonyfával nyűgözi le az embereket a skót anya

Januárban becsomagol, decemberben kicsomagol.

Néhányan kissé furcsán néznek Gillian Cowie-ra, amikor előadja karácsonyfa-díszítési trükkjét, volt már, aki kissé őrült megoldásnak nevezte, de akadt olyan is, aki „abszolút zseniálisnak” titulálta.

Először is nézzük meg a TikTok-videót, amiben megmutatja a trükköt. Nem túl bonyolult eljárás:

@gillian_gyl #christmastreehack #christmasmadeeasy #christmas2022 #wrapitup ♬ Rockin' Around The Christmas Tree - Brenda Lee

A skóciai Hamiltonban élő nő immár 10 éve minden karácsony után annyi erőfeszítést tesz, hogy műanyag fóliával körbetekeri a fát, és elrakja, majd következő évben levágja róla a folpackot – és kész is.

A Mirror cikkéből kiderül, hogy a tett mögött nem lustaság áll; Cowie a tökéletességre törekszik, amikor a fa díszítéséről van szó. A skót nő szenvedélyes gyűjtő, akinek ismerősei a világ legkülönbözőbb tájairól hoztak már karácsonyfadíszeket: Ausztráliából, Spanyolországból éppúgy mint Mexikóból vagy az Egyesült Államokból. És míg mások csak úgy feldobálják a díszeket a fára, neki egyáltalán nem mindegy, hogy melyik gömb, izzó hol helyezkedik el. Azt mondja, egyszer már „megszenvedett” a fa feldíszítésével, több mint két órán át pakolta fel a függelékeket, úgy, hogy azokat mindenhonnan látni lehessen. Azóta alkalmazza a fóliás trükköt.

Idén annyi újítást tervez, hogy újrahasznosítható fóliába csomagolja majd a fát.

A fa így pillanatok alatt tökéletesen kész állapotba hozható – más kérdés, hogy a trükköt alkalmazóknak nem hiányzik-e majd egy idő után a karácsony varázsához tartozó díszítés, és az azzal járó öröm és hangulat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik