Szórakozás

Nyilvánosságra hozták a videót az állatkerti oroszlánok szökéséről

YouTube / Guardian Australia
YouTube / Guardian Australia
Öt oroszlán: egy felnőtt hím és négy kölyök szökött meg a kifutójáról a sydneyi Taronga állatkertben november elején. Az állatkert most hozta nyilvánosságra a biztonsági felvételeket az incidensről.

Négy kölyök és egy kifejlett oroszlán szökött meg a kifutójáról november 2-án, szerdán az ausztráliai Sydneyben működő Taronga állatkertben – írja a Guardian című brit hírportál.

Az apaállat, Ato és négy kölyke, Luzuko, Zuri, Khari és Malika kijutottak a látogatók számára nyitott területre. Az anyaoroszlán, Maya és egy kölyök, Ayanna a kifutóban maradtak. Maya rövidesen hívogatni kezdte messzebbre kóborolt kölykeit.

Az apa és a szökevény kölykök csak néhány méterre távolodtak el a kifutótól és rövid idő múlva maguk próbáltak meg visszabújni a helyükre. Az állatkertben azonnal életbe lépett a vészhelyzeti protokoll, a területet kiürítették, és gondozók lassan visszaterelték az oroszlánokat a helyükre. Csak egyiküket, Malikát kellett kiütni kábítólövedékkel, hogy biztonságosan visszavihessék a családjához.

Az állatkert egy független, külsős szakértő bevonásával vizsgálja az incidenst. Egyelőre annyi biztos, hogy az oroszlánok egy helyen addig piszkálták mancsaikkal a kerítést, amíg ki tudtak bújni alatta. Az állatkert vezetése hangsúlyozza: a Tarongában nagyon ritkák a biztonsági incedensek, de a személyzet mindig fel van készülve az azonnali közbeavatkozásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik