Szórakozás

Kamilla királyné véget vet egy évszázados hagyománynak

Alan Crowhurst / Getty Images
Alan Crowhurst / Getty Images
A modernizáció jegyében nem tart udvarhölgyeket, helyette hat közeli barátja lesz a kísérője.

Megszűnt az udvarhölgyi pozíció a Buckingham-palotában, miután Kamilla királyné úgy határozott, az évszázados hagyományok ellenére az egyszerűség és a modernizáció jegyében inkább hat közeli barátját kéri fel kísérőjének.

Az udvarhölgyek korábban egyfajta személyi asszisztensként segítették a királyi család nőtagjainak életét: a mindennapi teendők mellett titkári és tanácsadói feladatokat is elláttak, illetve hivatalos eseményekre és külföldi utakra kísérték el többek között a néhai II. Erzsébet királynőt és húgát, Margit hercegnőt.

Szombat este bejelentették, hogy a Kamillát segítő hölgyeket ezentúl a „királyné társai” megnevezés illeti meg, a tisztet pedig Sarah Troughton, Jane von Westenholz, Fiona Lansdowne, Katharine Brooke, Carlyn Chisholm és Sarah Keswick töltik be mostantól, akik mind közeli kapcsolatot ápolnak a királynéval. Ők jelképes díjazást kapnak majd a költségeik fedezésére, ugyanúgy, ahogyan az az udvarhölgyek esetében is bevett volt.

Az még nem teljesen tiszta, hogy a társalkodónőknek pontosan mi lesz a feladatuk, de egy a palotához közeli forrás szerint Kamilla leginkább a támogatásukra és a társaságukra számít a mindennapok során.

Erzsébet korábbi udvarhölgyeit sem bocsátották el, a három asszony a továbbiakban a háztartás körüli teendőkben segédkeznek, és III. Károly király segítségére lesznek a Buckingham-palotában rendezett hivatalos események megszervezésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik