Szórakozás

Pokémonokkal kezd új életet a 28 évesen visszavonuló NFL-játékos

Eric Espada / Getty Images
Eric Espada / Getty Images
„Úgy döntöttem, eljött az ideje, hogy felhagyjak ezzel a karrierrel, hogy a családomra és a jövőbeli szenvedélyeimre koncentrálhassak” – írta a visszavonulást bejelentő posztjában Blake Martinez, aki nem sokkal korábban több mint félmillió dollárért adott túl egy ritka Pokémon-kártyán.

Általában azért szoktak visszavonulni a profi sportolók, mert kiöregszenek vagy lesérülnek, de a 28 éves NFL-játékos, Blake Martinez egészen különleges okot talált arra, hogy szögre akassza a mezét és a védőfelszereléseit: az ellenfél irányítóinak kósza labdái elkapása helyett inkább ritka Pokémon-kártyák elkapásával szeretne foglalkozni – írja az indy100.

Az október elején a New York Giants csapatából a Las Vegas Raiders csapatába igazoló linebacker (magyarul sorhátvéd) november 11-én, egy Instagram-posztban jelentette be, hogy felhagy a professzionális atlétaléttel.

Bejelentem, hogy visszavonulok a futballtól! Csodálatos utat jártam be néhány hihetetlen franchise-szal, és életre szóló barátságokat kötöttem. Úgy döntöttem, eljött az ideje, hogy felhagyjak ezzel a karrierrel, hogy a családomra és a jövőbeli szenvedélyeimre koncentrálhassak! Izgatottan várom ezt az új utat, és nagyra értékelem az összes szurkolót és szervezetet, akik támogattak az évek során!

– fogalmazott szűkszavúan az NFL pályafutását a Green Bay Packersben kezdő játékos, aki a bejelentése előtti héten azt követően került a különböző médiumok figyelmébe, hogy

egy aukción 672 ezer dollárért, azaz több mint 266 millió forintért adott túl a lenti képen látható ritka, Pikachut ábrázoló 1998-as Pokémon-kártyán. Ez volt egyébként a második legértékesebb eladás a Pokémon-kártyák adásvételének történetében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Blake Martinez (@blakes.breaks) által megosztott bejegyzés

Martinez az aukciót lebonyolító Goldin nevű online piactérnek azt mesélte, hogy először gyerekkorában kezdte el gyűjteni a kártyákat. Majd felnőttként a koronavírus-járvány idején újra feléledt a Pokémonok iránti szeretete, ami arra késztette, hogy Blakes Breaks néven hivatalos üzletet alapítson több ezer kártyából álló gyűjteménye értékesítésére.

A Pokémon eredetileg videójátéknak indult, amikor 1996-ban kiadta Game Boyra a Nintendo, aztán villámgyorsan világszerte népszerű manga- és animesorozattá vált – hazánkban is leginkább a rajzfilmsorozat miatt lett ismert. Az akkoriban kiadott ritka és jó állapotú Pokémon-kártyák pedig a gyűjtők szemében aranyat érnek – mint ahogy az Blake Martinez pályamódosításából is látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik