Szórakozás

Lakatos Márk: Nemhogy büntetni, jutalmazni kéne azokat, akik nem vállalnak gyereket

A mai naptól nyolcmilliárdan élünk a Földön.

Az ENSZ Népesedési Alapja ma jelentette be, hogy a Föld népességének száma nyolcmilliárdra emelkedett. A szervezet számításai szerint 2050-re 9,7 milliárd ember fog élni a bolygón, az emelkedés pedig előreláthatólag 2080 után állhat meg, ekkora nagyjából 10,4 milliárd lehet a Föld népessége.

A hír kapcsán nemrég Lakatos Márk fogalmazott meg véleményt a TikTok-oldalán.

Nagyon szépen megkérek minden kretént, aki bárkit amiatt ekéz, hogy miért nem vállal, vagy miért nem vállalhat gyereket, hogy húzza le magát a retyón, jó? Mondom ezt úgy, hogy én nagyon örülök minden új csecsemőnek, aki a világra jön, és természetesen a szüleik és nagyszüleik örömének is. Viszont szerintem ebben a mostani helyzetben nemhogy büntetni, de inkább jutalmazni kéne azokat, akik adott esetben nem adnak újabb gyerekeket ehhez a nyolcmilliárdhoz

– kezdte gondolatait a stylist, hozzátéve: szerinte biztosan nem azzal kellene megoldani a magyar nemzet csökkenésének problémáját, hogy bűntudatot, szorongást és komplexusokat plántálunk az emberekbe, illetve kirekesztjük és bűnössé nyilvánítjuk őket azért, mert valami miatt nem vállalnak gyereket.

Azt hiszem, a magyar népesség növekedését nem azzal fogjuk előidézni, hogy embereket megbélyegzünk és bűnösnek nyilvánítunk, hanem azzal, drága politikusok, hogy egy olyan közeget teremtünk, ahol az emberek létbiztonságban, társadalmi nyugalomban, békében vállalhatnak gyereket, és azokat a gyerekeket, akiket a hetero szüleik mégis elhagynak, azokat pedig adott esetben a melegek nagy szeretetben és jó anyagi biztonságban felnevelhetik.

@lakatosmarkstyle Senki ne csesztesse azokat, akik nem vállalnak gyereket! ❤️ #fyp #fy #foryouba #nekedbe #magyartiktok #csillagszoro #túlnépesedés #nekedbelegyen #nohomophobia ♬ eredeti hang - Lakatos Márk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik